2011. március 30., szerda

Diós-májas dagadó

A klasszikus zsemlés-tojásos töltelék egy izgalmasabb változata. Dúsan májas, és jól esik ráharapni a durvára vágott dióra!

Hidegen és melegen egyaránt nagyon finom!

Ha szépen kérjük, a hentes felszúrja nekünk a húst :-)






Diós-májas dagadó


Hozzávalók:

  • 1 nagyobb dagadó
  • 15 dkg csirkemáj
  • 5 dkg dió
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 zsemle
  • 1 tojás
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • néhány csík füstölt szalonna
  • só, bors


A dagadót kívül-belül besózzuk, meghintjük borssal.

Elkészítjük a tölteléket. A zsemlét beáztatjuk, majd kicsavarjuk. A májat kicsire kockázzuk, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát. 

A diót száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, durvára vágjuk, belesöpörjük a májas töltelékbe.

Összefogjuk egy tojással, sóval, borssal, vágott petrezselyemzölddel ízesítjük.

Lazán betöltjük a dagadóba, nem kell túl ducira, mert sülés közben szétreped! A nyílást hústűvel zárjuk, vagy egész egyszerűen tűvel-cérnával összevarrjuk.

Beborítjuk szalonnaszeletekkel, így nem szárad ki sülés közben.

180 fokos sütőben fólia alatt, kevés vizet aláöntve 45 percig pároljuk, majd a fóliát levéve pirosra sütjük.

Tipp&trükk: ha marad a töltelékből, muffinforma mélyedését béleljünk ki réteslapokkal, kanalazzuk bele a tölteléket és úgy süssük ki. Akár köretként, akár előételként is jól működik!


Ötlet: Nők Lapja Konyha



7 megjegyzés:

  1. Hú Viki,de csorog a nyálam,nagyon ott van!:-)

    VálaszTörlés
  2. Én is oda vagyok érte! :)

    VálaszTörlés
  3. Kérhetek egy szeletet?
    Szeretnélek meginvitálni az "Egy jó szó" játékra. Kukkants be hozzám, lécci.

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm Jányok, finom és különleges,tessék próba alá vetni :-)


    Hobbychef, köszönöm, megyek :-)

    VálaszTörlés
  5. Fejedelmien néz ki, nagyon finom lehet!!!

    VálaszTörlés