2012. április 16., hétfő

Klasszikusok az asztalon - sonkás tészta



Azt hiszem, ez aztán tényleg a klasszikusok klasszikusa ilyenkor - s valljuk be, szeretjük az ilyen klasszikusokat!

Ahány ház, annyi szokás, nálunk így szokott készülni :-)






Sonkás tészta


Hozzávalók:

  • 25 dkg száraztészta
  • 25 dkg darált sonka
  • 3-4 főtt tojás
  • 2 tojás
  • 5 dl tejföl
  • 1-2 tk. ecetes torma
  • bors
  • 1 ek. vaj
  • 2 ek. zsemlemorzsa


A tésztát előírás szerint kifőzzük, majd leszűrjük.

A darált sonkát összekeverjük 2 tojás sárgájával, 2 dl tejföllel, sok-sok borssal, majd a tojásfehérjék keményre vert habjával.

Egy jénait vagy kisebb tepsit kikenünk vajjal, meghintjük zsemlemorzsával. A sonkás-tojásos tészta felét belesimítjuk, majd kirakosgatjuk a felkarikázott főtt tojásokkal, majd beborítjuk a maradék tésztával.

A 3 dl tejfölt kikeverjük ízlés szerinti mennyiségű tormával, pici sóval, bevonjuk vele a tésztarakotttas tetejét, meghinthetjük még kevés zsemlemorzsával, majd 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.

Kockákra vágva, további tejföl és/vagy torma kíséretében tálaljuk.









3 megjegyzés:

  1. Szia Viki!

    Ez a tormás ízvilág nagyon tetszik, ki fogom próbálni! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta! Már sokat hallottam erről a sonkás tésztáról, de még eddig nem próbáltam ki. Nagyon finom lehet különösen hogy még megspékelted tormával is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most pont nagyon-nagyon éhes vagyok, és pont ilyenkor kell feléd járnom és meglátni ezt a finomságot! Hú, de "felfalnám"! :D

      Törlés