2012. április 30., hétfő

Csirkemájas bagett



Van a szomszéd városban egy hamburgeres, messze földön híres! Legyen csikorgó tél és hóesés vagy dögmeleg nyár, legyen a nap bármely szaka (akár éjfél is, próbáltuk!), mindig sorba kell állni. Mindig!

Helyben készítik a húspogácsájukat és azt hiszem, a bucit is. Azok az ízek... Soha, de soha nem járunk gyorsétterembe, de ez egyszerűen kihagyhatatlan, ha arra járunk! S bizony van, amikor célirányosan járunk arra :-D

A kedvencünk a csibemájas hamburger, ezt bátorkodtam rekonstruálni házilagos keretek között, és őszintén szólva eszméletlenül jól sikerült :-) Puha péksüteményben pikáns-ízes, szaftos, omlós csirkemáj darabok, sok-sok ropogós zöldség és persze még annál is több sajt!

Aki egy ilyennel megbirkózik, aznap már nem nagyon kér mást enni :-)




Csirkemájas bagett


Hozzávalók 4 jó étvágyú/8 kisétkű ember részére:


  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 közepes szál sárgarépa
  • 40 dkg csirkemáj (szív nélkül!)
  • 2-3 ek. mustár
  • 2 ek. ketchup
  • 1 ek. méz
  • só, bors
  • 2-3 ek. tejföl

Tálaláshoz:

  • 1 nagy bagett 4 v. 8 darabra vágva/ nagy, egyenes, sajtos kiflik
  • friss zöldségek, pl. készen kapható salátamix
  • sok-sok reszelt sajt

A csirkemájat hártyáitól megtisztítjuk, átmossuk, falatnyi darabokra vágjuk.

A vöröshagymát és a répát megtisztítjuk, a hagymát vékonyan felkarikázzuk, a répából gyufaszál vastagságú csíkokat vágunk.

Kevés olajon megpároljuk a vöröshagymát. Hozzáadjuk a mustárt, átpirítjuk. Rádobjuk a répacsíkokat, picike vizet aláöntve félig megpároljuk (kb. 5 perc), vigyázzunk, hogy roppanós, harapható maradjon!

Hozzáadjuk a csirkemájat, a ketchupot, a mézet, pirítsuk megint együtt egy kicsit, majd pároljuk teljesen készre, hogy a máj átpuhuljon. Ha kell, adjunk hozzá pici vizet!

Ízesítsük sóval, borssal, a végén kanalazzuk hozzá a tejfölt, forraljuk ki 1-2 perc alatt. Sűrű, illatos szaftot kell kapnunk a végén.

Tálaláskor vágjuk félbe a bagett darabokat úgy, hogy az egyik oldala zárt maradjon, így tudjuk jól megtölteni. Púpozzunk bele bőségesen a májraguból, tömködjük meg alaposan zöldségekkel, és hintsük meg jó sok reszelt sajttal!



Ihlet átdolgozva: Nők Lapja/Bereznay Tamás


18 megjegyzés:

  1. Egy ilyenért én is sorbaállnék az biztos:)

    VálaszTörlés
  2. Hol az a szomszéd város?? ;)
    A legfontosabb hozzávaló: úgymint: 4 jó étvágyú ember, már megvan. :)))
    Nagyon- nagyon finom lehet. Muszáj leszek kipróbálni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csilla, akkor egy "alapanyag" stimmt, a többit hozzáteszed, és kipróbáljátok :-) Szerintem be fog jönni ;-))

      Törlés
  3. Gyönyörű, olyan étvágygerjesztő! Hogy az én gyerekeim hogy tudnák ezt díjazni! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudnák??? Tessék kipróbálni és élesben tesztelni :-)

      Törlés
  4. Hankka! csak a gyerekeid? Nálunk mindenki:))) Istenien néz ki! Ó! Anyám! Minden zárva:)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, nem csak a gyerekek :-) Sőt! Igazi pasikaja!

      Törlés
  5. Húha, már a látvány is brutál! Én is kérek!!!!Mentem is de rögtön!:))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :-)) Utána ejtőztünk mi is egy darabig :-)))

      Törlés
  6. Hű, de jól néz ki! Máris megenném...

    VálaszTörlés
  7. Megkordult a pocakom, amikor megláttam. Na, ez tényleg nagyon guszta!!! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezzel kitűnően el lehet hallgattatni a hasból "kibeszélő" üres gyomrot ;-))

      Törlés
  8. Ezt hogy szereti az én uram! Nyilván megcsinálom egyszer neki!! Köszi Viki, köszi!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Enyim pasi is, és hát én is :-))) Jó az a hely nagyon!!!

      Ez meg a hamburgerhús híján megszólalásig olyan!

      Törlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.