2012. június 14., csütörtök

Blogkóstoló 3. - Rostos sárgarépa ital




Míg én reggelente megrögzött teaivó vagyok (gyümölcsös, minden ízesítés nélkül, majdnem 1 liter), addig Zuram szeret rostos leveket kortyolni a reggeli után.

A Blogkóstoló 3. fordulójában Hankka volt a játszótársam, "kétségbeesve" olvastam a blogján a finomabbnál finomabb recepteket :-) - totál a szájízünk szerint süt-főz ugyanis! Melyiket válasszam?

Aztán megpillantottam ezt a sárgarépa italt, és egy gyerekkori emlék ködlött fel az agyamban, mintha készítettünk volna ilyet, és igen, nagyon finom volt! 

Tényleg nagyon finom! Elkészíteni gyerekjáték, édes és napsütötte színű, jégbe hűtve kicsinek és nagynak egyaránt jól esik belőle egy pohárnyi!





Rostos sárgarépa ital


Hozzávalók kb. 2,5 liternyi mennyiséghez:

  • 30 dkg sárgarépa
  • 5-10 dkg cukor
  • 3,5 dl Piroska narancsszörp
  • 0,5+2 l víz
  • egy fél citrom leve


A sárgarépákat megtisztítjuk, felkarikázzuk, megszórjuk cukorral és fél liter vízben teljesen puhára főzzük. Botmixerrel (a főzővízzel együtt) pürévé zúzzuk, majd hűlni hagyjuk.

Ha langyosra hűlt, hozzáöntjük a szörpöt valamint még 2 liternyi vizet, és ízlés szerinti citromlevet facsarunk hozzá. Alaposan összekeverjük - és készen is van!

Üvegekbe töltve, hűtőszekrényben kb. 1 hétig eláll.



5 megjegyzés:

  1. Drága Viki, örülök, hogy ízlett! :) Tényleg ilyen sok teát iszol, és ez csak reggel? Én néha sajnos egész nap nem iszok meg ennyi folyadékot! :)

    VálaszTörlés
  2. ja de jó, hogy eszembe juttattad! Régi szép emlékek!

    VálaszTörlés
  3. Nekem is a tea az éltető italom, de olyan gyönyörű lett ez a répás ital, napközben eliszogatnám. Egy hétig nem állna el, max ha eldugnám:)

    VálaszTörlés
  4. Ezt biztos kipróbálom néhányszor a nyáron! Idei sárgarépával isteni lesz!

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm a receptet.Kipróbálom.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.