2012. június 12., kedd

Meggylekvár, nyersen eltett meggybefőtt, meggyes sütik




Meggyes gyűjtemény, legyenek meg együtt is ezek a receptek, ha már itt a nyakunkon a szezon!

A meggylekvár intenzív meggyízű, kellőképpen édes, rusztikusan darabos, olyan igazi :-)) A magvalás viszi el az időt, utána az elkészítés max. fél óra! Többek tesztelték már, működik!




A nyersen eltett meggybefőtt receptjét Mama öreg szakácskönyvében olvastam. A kimagozott meggyet állni hagyjuk saját fűszeres levében, 3 nap múltán üvegekbe merjük - és kész! Se dunszt, se gőzölés, se semmi. Csak a friss, ízes meggy!





S persze ilyenkor nem maradhatnak el az üde, zamatos meggyes sütemények sem! 




 Hasznos böngészést és munkálkodást kívánok :-)



6 megjegyzés:

  1. Hmmm... A meggynek már a színe a tömény élvezetet idézi. Az a pitefotó alul pedig egyenesen csodás. Megyek is befalok egy kis meggyet :D

    VálaszTörlés
  2. Már az epres összefoglalódnál tobzódtam az élvezetekben és most sincs ez másképp! A meggylekvárod önmagáért beszél és arra csábít, hogy megnyaljam a képernyőt, a pitédből pedig bármikor hajlandó vagyok 1 vagy 2 netalán 3 szeletet elfogyasztani:)...hogy utána megint mehessek futni...

    VálaszTörlés
  3. Én az idén nem főzök meggylekvárt, pedig csak két üveggel maradt tavalyról.Azt próbálom beosztani, mert nagyon-nagyon finom:

    VálaszTörlés
  4. Hm.......az a meggyes süti, isteni lett!

    Hirdettem egy játékot, kérlek nézz be hozzám, örülnék, ha csatlakoznál :-)

    VálaszTörlés
  5. Irigy, irigy, irigy, de pusztán szeretetből. Nálunk és környékünkön az összes meggy lefagyott, ami kicsi megmaradt, azt a mult héten leverte a jég. Tegnap számoltam meg, kb 15-20 szem van a fán. Na ebből még kóstolónak is kevés lesz. Most csak Nálad nyalakodom, aztán majd jövőre ráhajtunk. Bizzunk a jövőben, meg a meggytermésben :)

    VálaszTörlés
  6. Engem a nyersen eltett meggybefőtt fogott meg, aztán a többi:-) mindenik nagyon jó! Ki kell próbálnom, nagyon izgat, hogy se főzni se dunsztolni nem kell és még cukor is elég kevés van benne. Kisebb adagból mint 10 kg, de kipróbálom:-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.