2012. szeptember 12., szerda

Kolbászos-fetás frittata




Egy újabb finomság Rachel Allen könyvéből, amit komolyan mondom, úgy olvasok, mint a szépirodalmat :-) 

Tele-tele szuper, könnyen elkészíthető receptekkel, semmi fakszni és hókuszpókusz. Bejön, na!





Ez a frittata is villámgyorsan összeállítható finomság, s lehet belőle meleg vacsora, vagy salátakísérettel akár könnyű ebéd is, sőt másnap, hidegen is nagyon klassz!

Ízeiben hasonlít a mi rakott krumplinkra, mégis más. Más, de nagyon jó :-)







Kolbászos-fetás frittata


Hozzávalók:


  • 2 közepes krumpli (kb. 25-30 dkg)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 8 tojás
  • 1 dl tejszín (elhagyható)
  • 15 dkg (házi) kolbász
  • 10-15 dkg feta
  • só, bors
  • ízlés szerint fűszernövények, nálam most bazsalikom és kakukkfű


A krumplikat meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízben nem teljesen puhára főzzük - hisz úgyis sülni fog még. Ha van maradék főtt krumplink, az is jó hozzá!

Míg a krumpli fő, a vöröshagymát vékony karikákra vágjuk, kevés olajon, takaréklángon egészen puhára, aranybarnára  sütjük, majd összekeverjük a leszűrt krumplikockákkal.

A tojásokat tálba ütjük, felverjük a tejszínnel, mintha rántottát készítenénk. Sózzuk (óvatosan, mert a kolbász és a feta is sós), borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, beleszórjuk a fűszernövényeket, majd a felkarikázott kolbászt is.

Egy tűzálló tálat vékonyan kikenünk olajjal, belesimítjuk a hagymás krumplit. Ráöntjük a kolbászos tojáskeveréket, majd a tetejére morzsoljuk a fetát.

180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük, de nézzük meg, nehogy a belseje/közepe még nyers legyen!

Sütőből kivéve picit hűlni hagyjuk (tűzforró a belseje), majd cikkekre vágva, hűs fehérbor kíséretében tálaljuk.




6 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik a recept,és könyv is jó lehet, el is fogadnám!Csak ne lenne olyan drága:)

    VálaszTörlés
  2. Én is elkészítettem és nekünk is nagyon bejött, sok-sok finom, friss majoránnával. :)))

    VálaszTörlés
  3. Nagyon finomnak tűnik, tetszik a recept! :)

    VálaszTörlés
  4. Imádom az ilyen rántotta-féléket:) És erről a könyvről is annyi blogon olvastam már, írtam is a Kiadónak, hogy mi erdélyi bloggerek nem kaphatnánk belőle, de sajnos nem lehet, mert Fb-profilhoz és magyarországi címhez kötött:)

    VálaszTörlés
  5. Tényleg könnyen elkészíthető, és nagyon-nagyon finomnak gondolom! :) Ez a tejszínes tojás, kolbász, feta... hát, nem is lehet rossz, sőt! Isteni fincsi lehet! :)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon guszta,nagyon finom lehetett. Én is szeretem Rachel Allent. Pitét már sütöttem tőle a Tv-paprikából. Tényleg nagyon egyszerű és gyors ételeket készít.:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.