2013. március 25., hétfő

Kukorica krémleves



Narancslekvár gyönyörűséges fotója és persze remek receptje ihlette ezt a levest- s valljuk be, ebben a március végi télben még igen-igen jólesik egy tányér gőzölgő, napszínű krémleves :-)

Itt-ott módosítottam rajta, próbáljátok ki akár az eredeti verziót, akár ezt, mert eszméletlen finom!





Kukorica krémleves


Hozzávalók:

  • 1 ek. kacsazsír/vaj
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 50 dkg fagyasztott kukorica (ha nincs, mehet konzervből is!)
  • 1 közepes darab édesburgonya (ha nincs, ugyanolyan jó a hagyományos burgonya is)
  • 2 babérlevél
  • só, bors
  • 1 dl tejszín
  • néhány karika (házi) kolbász
  • pirított kenyérkocka



A kacsazsíron üvegesre pároljuk a vékony karikákra vágott vöröshagymát. Rádobjuk a fagyos kukoricaszemeket, néhány percig pároljuk, majd felöntjük vízzel, ha van, akkor alaplével. 

Hozzáadjuk a kockákra vágott édesburgonyát, a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk, puhára főzzük.

Ha megpuhult, kiemeljük a babért, és botmixerrel krémesre zúzzuk, majd az egész levest szűrőn átpasszírozzuk. A tűzre visszatéve hozzáadjuk a tejszínt, s egyet forralunk rajta. Kóstoljuk meg, ha kell, sóval, borssal korrigáljuk az ízeket.

A vékonyra vágott, héjától megfosztott kolbászt egész szárazra, ropogósra pirítjuk, s ezzel, valamint pirított kenyérkockákkal tálaljuk a levest, bátrak pedig nyugodtan használjanak hozzá valami csípőset is!




2 megjegyzés:

  1. Sokszor készülök készíteni, de eddig még nem jutottam el odáig... Pedig finom lehet.

    VálaszTörlés
  2. Ó, igen, a finom krémlevesek, a gyengéim! :) Kukoricából már régóta tervbe van nálam is, így, burgonyásan-tejszínesen nagyon finom lehet! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.