2013. május 12., vasárnap

Krémlikőrös hasáb


Kallódott a hűtőben egy felbontott üveg tiramisu ízű krémlikőr, nem fogyott, a kihordási ideje pedig vészesen közeledett.

Jaj, mit csináljunk most? :-)

"Természetesen" süteményt sütöttem belőle, egy muffin tésztát hasáb formában, és igen jó lett! A tetemes mennyiségű sűrű likőr miatt kissé tömör tésztájú, de nagyon illatos, nagyon ízes lett a végeredmény, mely akár önmagában, akár némi lekvárral megkenegetve kifejezetten jó kis uzsonnasütemény!





Krémlikőrös hasáb


Hozzávalók egy 10x30 cm-es hasábformához:


  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 löttyintés vaníliakivonat/1 cs. vaníliás cukor
  • 15 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 2 dl krémlikőr
  • 1 cs. sütőpor
  • csipet só



A vajat habosra keverjük a cukorral, a vaníliával, hozzáadjuk a két egész tojást és a krémlikőrt.

A lisztet elkeverjük a csipetnyi sóval és a sütőporral, a cukros-likőrös keverékhez adjuk, simára keverjük.

A sütőformát kikenjük vajjal, meghintjük kevés liszttel, belesimítjuk a tésztát, és 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük (tűpróba!!!). Ha nagyon pirulna a teteje, könnyedén borítsuk le alufóliával, s így süssük készre - biztosan nem fog megégni!

Ha megsült, borítsuk rácsra, s hagyjuk langyosra hűlni, csak utána szeleteljük.

Önmagában, vagy lekvárral, tea/kávé - esetleg krémlikőr - mellé kínáljuk.





Forrás: Korpádi Péter - Patyi Árpád: Muffinok




1 megjegyzés:

  1. Hmmm! Ez nem lehet rossz! Vagy inkább úgy mondom, hogy finom lehet!
    Szívesen elfogadnám reggel a kapuccinóm mellé.

    VálaszTörlés