2013. november 23., szombat

Sok kicsi 2013.



Kedves meghívót kaptam az idei Sok kicsi jótékonysági akcióra, így a 15 gasztroblogger között én is részese lehetek a karácsonyi adománygyűjtésnek :-)

Az idei karácsonyi Sok kicsi jótékonysági akció támogatottjai az Ételt az Életért Közhasznú Alapítványon keresztül rászoruló családok lesznek.

No de mi is a Sok kicsi?

A Sok kicsi a Segítsüti karácsonyi testvére. 15 gasztroblogger és 15 hazai cég/szervezet tesz változatos gasztronómiai ajándékcsomag vagy program jellegű felajánlásokat.

A nyereményjáték során a SoSe Közhasznú Alapítvány számára támogatást nyújtók minden 1000 Ft-nyi támogatás után 1 db virtuális sorsjegyet kérhetnek a 30 izgalmas lehetőség közül az általuk kiválasztott(ak)ra, amelyeket az akció végén kisorsolunk.

1) Mi ez?

15 gasztroblogger és 15 szervezet tesz különböző gasztronómiai ajándékcsomag vagy programjellegű felajánlásokat. A nyereményjáték során a SoSe Közhasznú Alapítvány számára támogatást nyújtók minden 1000 Ft-nyi támogatás után 1 db virtuális sorsjegyet kérhetnek a 30 izgalmas lehetőség közül az általuk választott(ak)ra, amelyeket az akció végén kisorsolunk. Aki többször 1000 Ft támogatást ajánl fel, annak két választási lehetősége van: a megfelelő számú sorsjegyét vagy egy programra is kérheti (ezzel megnövelve nyerési esélyeit arra a felajánlásra) vagy tetszés szerint több programra is eloszthatja ezeket (ezzel megnövelve azt az esélyét, hogy valahol nyertes lehessen).

2) Kit támogatunk?

Az idei támogatottunk az Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány lesz, részletesebben ITT lehet róluk és a támogatások tervezett felhasználásáról olvasni. A támogatásokról itt az oldalon közzétesszük a számlákat, elszámolunk az adományok teljes összegével.

3) Mikor?

Az akció felvezető részében november 16-30. között megismerhetővé válnak a nyeremények: minden nap egy blogger és egy cég programját tesszük közzé, részletes leírással, ezek összesítve a Nyeremények menüpontban lesznek áttekinthetőek. A támogatások felajánlása és a sorsjegyek kiválasztása december 1-től december 14-ig lesz lehetséges a Sorsjegyválasztás menüpontban. A gépi véletlenszám-generátor programmal történő sorsolást december 20-án 15 h-tól ejtjük meg ügyvéd jelenlétében, és ezután oldalunkon közzétesszük a nyertesek nevét valamint az általuk megadott településnevet. A nyeremények karácsony után, a felajánlóval való egyeztetés után realizálódnak majd. A céges nyereményeket - ellenkező egyeztetés kivételével - 2014. március 31-ig kérjük átvenni.

4) Hogyan?

A sorsjegyvásárlásról és a sorsolás menetéről ITT olvashattok részletesen, a regisztráció és a játékra való jelentkezés természetesen ingyenes!


Lássuk akkor  a felajánlásomat!

Azt mondják, hogy Békéscsabán kolbászból van a kerítés :-) Mi sem bizonyítja ezt a kissé költői túlzást, mint az immár 17. alkalommal megrendezésre került Kolbászfesztivál, ami határokon átnyúló 4 napos kolbászünneppé nőtte ki magát az idők során, sikere és látogatottsága évről-évre nő.

Idén a legtávolabbról érkezett vendég a világ másik végéről, Ausztráliából repült ide, s még kenguruhúsból is készült kolbász!

A Csabai kolbász minőségét, népszerűségét mi sem jelzi jobban, mint az, hogy két hónapja a hungarikumok sorába emelték, így a felajánlásom szinte "adta magát": ajándékcsomag Csabai kolbászokból!


 Ez a kép illusztráció, a saját kolbászunkról és paprikánkról  készült,
a csomag pontos "erőösszetételét" a nyertessel egyeztetem :-)


A csomag tartalma:

- 1 szál termelői vastag kolbász
- 1 páros szál termelői vékony kolbász (csemege)
- 1 páros szál termelői vékony kolbász (csípős)
- 1 páros szál termelői vékony kolbász (méregerős)
A vékony kolbászok összetétele természetesen igény szerint variálható, lehet pl. 3 páros szál csemege, vagy 3 páros szál erős, ki mit szeret!
- 1 "kolbászmalac", ami csemege kolbászhús bélbe töltve, malac alakúra formázva, füstölve, olyan, mint amilyet égetett cukorból szoktak készíteni szilveszterkor!
- negyed kiló lángoló színű, illatos, termelői fűszerpaprika választhatóan édes vagy erős ízben
- 1 üveg Békési pálinka, amit szintén a hungarikumok sorába emeltek


A csomag tartalmát képezik még a Csabai Kolbászklub felajánlásából a következők:

- 1 db kolbászfesztiválos sapka
- 1 db kolbászfesztiválos "L"-es méretű, rövid ujjú póló
- 1 db többnyelvű kiadvány Békéscsabáról
- 1 db novelláskötet Nyemcsok László tollából - Elengedtem magam címmel
- 1 db csodálatos szakácskönyv, mely Békés megye disznótoros gasztronómiáját gyűjtötte csokorba, kezdve az itteni disznótoros szokásokkal, hagyományokkal, mely megyén belül is eltérő ám; valamint káprázatos, helyi disznótoros fogásokat mutat be ínycsiklandó fotókkal illusztrálva. A könyv különlegessége, hogy a Kolbászklub korábbi elnöke látta el kézjegyével, aki egy évvel ezelőtt hunyt el tragikus hirtelenséggel, így eszmei értéke pénzben talán ki sem fejezhető.
- s végül, de nem utolsósorban az igazi Csabai kolbász receptje Krajcsó Pál hentesmestertől :-)



A csomag országon belül bárhová postázható, a kolbászok "erőösszetétele" a nyertes szája íze szerint tetszés szerint variálható a csemegétől kezdve a lángoló erősig bezárólag :-)


2 megjegyzés:

  1. Személyes szállítás, közös elfogyasztás is kérhető?
    Igen! Igen! Igen!
    :D

    VálaszTörlés
  2. He-he, most látom, álnéven írtam :) Most már ez is így megy el :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.