2014. január 15., szerda

Ízes párolt káposzta


Gyömbéres...

Annyira más, mint a mi megszokott cukros-köményes párolt káposztánk, de annyira finom... 

Tökéletesen passzol különféle sültek vagy disznótoros kóstoló mellé, igazán megéri tenni egy kis kiruccanást eme ízvilág felé :-)







Ízes párolt káposzta


Hozzávalók:

Elkészítési idő: 40 perc

  • 1 kicsi fej fehér káposzta (kb. mint egy kézilabda)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 tk. fűszerpaprika
  • 1 ujjnyi friss gyömbér



A káposzta külső leveleit eltávolítjuk. Ketté, majd még félbe vágjuk, torzsáját kihasítjuk, és éles késsel vékony csíkokra vágjuk.

A vöröshagymát megtisztítjuk, vékonyan felkarikázzuk, kevés olajon üvegesre pároljuk. Tűzről levéve elkeverjük benne a fűszerpaprikát, rádobjuk a káposztacsíkokat, élénk tűzön kevergetve átforgatjuk, míg kissé összeesik.

Hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot, a reszelt gyömbért és a sót, s pici vizet aláöntve fedő alatt roppanósra pároljuk 10-15 perc alatt.







1 megjegyzés:

  1. Nagyon különlegesen hangzik, de biztosan megér egy próbát (aztán lehet, hogy többet is), fincsi lehet! :)

    VálaszTörlés