2014. december 7., vasárnap

Csokoládés-kókuszos keksz



Nnnnnnna, újra itt vagyok :-)

Sok minden vár posztolásra, de ez a keksz oly finom lett, oly sokan kóstolták és kérték a receptjét - hogy ideális "visszatérésnek" tűnik :-)

A tésztájában rengeteg olvasztott étcsokoládé van és kókusz... Omlós és illatos, ráadásul villámgyorsan készen van!





10 perc összeállítani, másik 10 perc alatt meg is sül egy tepsinyi adag.

Nemhogy hétvégén, de akár hétköznap este is bátran hozzáfoghatunk :-)




Csokoládés-kókuszos keksz


Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók kb. 40 db kekszhez:

  • 20 dkg liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 1/2 tk. só
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 1 tk. vaníliakivonat/1 cs. vaníliáscukor
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 0,5 dl tej




A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

Egy tálban összekeverjük a lisztet, sütőport és a sót.

A puha vajat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a tojást és a vaníliakivonatot.

A csokoládét gőz fölött vagy mikróban 500 W-on, 2 perc alatt megolvasztjuk, a vajas cukorhoz keverjük, és hozzáadjuk a kókuszreszeléket is.

A sütőporos lisztet felváltva a tejjel apránként beledolgozzuk a csokoládés keverékbe. Ha nagyon lágynak találnánk a tésztát, adjunk hozzá kevéske lisztet - ez függ a tojás nagyságától!

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és teáskanállal púpozzunk kis halmokat egymás mellé, nem túl szorosan a csokoládés tésztából.

Az előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt (sütőfüggő) készre sütjük a kekszeket.

Rácson hagyjuk őket kihűlni, majd tároljuk jól záródó dobozban.





Forrás: Lucinda Scala Quinn - Etetni bolondulásig

2 megjegyzés:

  1. Hiányoltalak, jó hogy újra itt vagy! :) Nagyon finomnak tűnik a kekszed, lehet, hogy 10 perc alatt el is fogyna?! ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Hankka :-)

      És igen, veszedelem módon eteti magát :-DD

      Törlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.