2014. december 13., szombat

Mákos kifli



Okkitól hoztam ezt a szuper receptet - ha ettetek már csodafinom, nagyon mákos, omlós kiflit...

Csak az ízesítésen változtattam kicsit, őrületes sikere volt, nagyon ajánlom :-)

Ja, és villámgyorsan elkészíthető, nincs kelesztési idő - gyúrás után már formázhatjuk is!









Mákos kifli

Elkészítési idő: 1 óra


Hozzávalók 2 gáztepsinyi, kétharapásnyi kiflihez:


  • 30 dkg liszt
  • 0,5 dl natúr joghurt/kefír
  • 12,5 dkg vaj
  • 1 csapott tk. sütőpor
  • csipet só



A töltelékhez:


  • 18 dkg darált mák
  • kb. 0,5 dl forró tej
  • 2 ek. cukor
  • 3 dkg kandírozott narancshéj
  • 1 késhegynyi őrölt fahéj


A forgatáshoz:

  • porcukor



A tészta hozzávalóiból sima tésztát gyúrunk - nem tévedés, tényleg nincs benne tojás! 10 percre félretesszük pihenni - addig elkészíthető a töltelék.

A mákot összekeverjük a cukorral, az apróra vágott kandírozott narancshéjjal és fahéjjal, és annyi forró tejjel, hogy kenhető, de ne túl híg krémet kapjunk.

A tésztát négy egyenlő darabra vágjuk, a darabokat aztán lisztezett munkalapon vékony körlappá nyújtjuk.

A máktöltelék egynegyedével megkenjük a tésztakorongot, majd pizzavágóval vagy éles késsel 8 háromszögre vágjuk.

A háromszögeket a "talpuk" felől feltekerjük, és sütőpapíros tepsire ültetjük őket.

180 fokosra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranyszínre sütjük (15 perc után nézzünk rá, sütőfüggő a dolog).

Ha megsült, azon forrón vaníliás porcukorba forgatjuk a kifliket.





2 megjegyzés:

  1. Milyen jó kis recept, tényleg egyszerűen és gyorsan elkészíthetőnek tűnik. :) És olyan szép "hamvas" a porckortól, nagyon guszta! :)

    VálaszTörlés
  2. Hú, milyen jól néznek ki! Szívesen elmajszolgatnék pár darabot. ;)
    Örülök, hogy elkészítetted, és hogy nektek is ízlett! :)

    VálaszTörlés