2015. augusztus 29., szombat

Vörösboros-csokoládés meggykrém leves



Még a szezonjában feketére, édesre érett meggyből, ami most a fagyasztóból bukkant elő.

Egy percet nem haboztam, milyen típusú gyümölcsleves készüljön belőle: beáll szépen a sorba a szilvás és a málnás után, vörösbor és csokoládé tuninggal!

Mesésen finom lett...

Langyosan is nagyon jó, de talán még jobb egyenesen a hűtőből kivéve.

Ha nincs a fagyasztóban meggyetek, itt a szilvaszezon - próbáljátok ki bátran a prototípust!




Vörösboros-csokoládés meggykrém leves

Elkészítési idő: 30 perc + a magozás :-)


Hozzávalók:


  • 1 kg meggy - tisztítva mérve (szezonban friss, szezonon kívül fagyasztott)
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 5 dkg étcsokoládé (min. 50%-os)
  • 1-2 ek. (barna) cukor
  • 1 mk. őrölt fahéj
  • 1 tk. vaníliakivonat/1 cs. vaníliás cukor (opcionális)



Tálaláshoz:


  • 2 dl habtejszín (állati, 30%-os)



A meggyet kimagvaljuk, fazékba tesszük. Felöntjük vörösborral és annyi vízzel, ami kb. kétujjnyira lepi el.

Puhára főzzük. Vigyázzunk, ha lefedjük, egy pillanat alatt képes kifutni, amint felforrt!

Ha megpuhult, a tűzről levéve krémesre zúzzuk.

Beletördeljük az étcsokoládét, ízesítjük az ízlésünknek (és a meggy savasságának) megfelelő cukorral, fahéjjal és vaníliával.

Elkeverjük, 1-2 percig forraljuk, majd a tűzről levéve újra átpörgetjük a botmixerrel.

Vízfürdőben, majd hűtőben kihűtjük.

Cukor nélkül felvert tejszínnel tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése