2015. szeptember 14., hétfő

Almás-rozmaringos kacsamáj


Szeretjük a májat minden formában.

Ez a fogás fiatal pecsenyekacsa májából készült - csirkemáj árban kapható mifelénk, s szerintem sokkal finomabb a csirkemájnál.

A májhoz almát társítottam és persze az imádott rozmaringot, a fehérbor és a lekvár gondolata csak úgy jött menet közben.

Minimális előkészítést igényel, a többi munkát elvégzi a sütő!




Almás-rozmaringos kacsamáj

Elkészítési idő: 45 perc

Hozzávalók:

  • 2 ek kacsazsír
  • 50 dkg pecsenye kacsamáj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 alma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 ek. baracklekvár (elhagyható)
  • só és bors
  • 1 ág rozmaring


A kacsamájat megtisztítjuk, a hártyákat eltávolítjuk róla, és két darabra vágjuk.

Egy tálban összekeverjük a baracklekvárt és a bort, sózzuk és borsozzuk.

Tűzálló tálba tesszük kacsazsírt, rá a májat, a cikkekre vágott vöröshagymát, s a megmosott, gerezdekre vágott almákat.

Meglocsoljuk a boros-lekváros öntettel, jól összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a rozmaringágat is. 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük, a sütési idő felénél egyszer forgassuk át.


Önmagában is kitűnő, csak a sült almával, de adhatunk hozzá tetszőleges köretet is.


2 megjegyzés: