2016. január 18., hétfő

Citromos-zöld fűszeres halfasírt


Boldog új évet - íme 2016. első bejegyzése :-)

Bemelegítésként egy nagyon könnyű halfasírtot mutatok, mely egyaránt mehet főzelékre feltétként, süthetünk mellé ropogós krumplit, tálalhatják friss salátával, de valószínűleg megállja a helyét egy vagány halburger pogácsájaként is!





Citromos - zöld fűszeres halfasírt


Elkészítési idő: 45 perc

Hozzávalók:


  • 40 dkg halfilé (pl. afrikai harcsa)
  • 1 tojás
  • 1 tojás sárgája
  • 1/2 citrom
  • 3 evőkanál markáns ízű sajt
  • kb. 5 dkg zsemlemorzsa + a panírozáshoz
  • zöld fűszerek: petrezselyemzöld, kakukkfű, rozmaring – ízlés szerint
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors (ha van, citrombors)
  • a sütéshez olaj


Egy fazékban vizet forralunk, sóval és a citrom kifacsart levével ízesítjük, majd a halat 15 percig főzzük benne.

A vízből kivéve hűlni hagyjuk, az esetleges szálkákat eltávolítjuk, pépesre törjük egy villával.

Hozzáütjük a tojást, a tojás sárgáját, a reszelt sajtot, a finomra vágott zöld fűszereket, s annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk. Sózzuk, borsozzuk, fokhagymával ízesítjük.


Alaposan összegyúrjuk.


Vizes kézzel előbb diónál nagyobb gombócokat, majd ellapítva korongokat formázunk a masszából, zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő olajban kisütjük őket.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése