2016. január 27., szerda

Sült alma - sült cékla saláta


Kamra- és hűtőtakarító saláta: mindenből volt itthon egy kevés.

Azon frissen-langyosan is fogyasztható, de nagyon finom néhány óra hűtés után is.




Sült alma – sült cékla saláta

Elkészítés idő: 90 perc

Hozzávalók:

  • 2 db alma nagyságú cékla
  • 2 alma
  • 1 fej lila hagyma
  • 2 ek méz
  • 4 ek olívaolaj
  • 10 dkg sós sajt
  • 5 dkg dióbél
  • 1 ek borecet
  • só és bors


A céklákat alaposan megmossuk, egyesével alufóliába csomagoljuk, majd 200 fokos sütőben puhára sütjük. Hagyjuk hűlni a fóliában, majd húzzuk le a héját, majd cikkekre vágjuk.

Az almákat megmossuk, és héjával együtt gerezdekre vágjuk, magházát kiemeljük.

A mézet serpenyőben takaréklángon karamellszínűre olvasztjuk, majd az almaszeleteket néhány perc alatt átforgatjuk a karamellben.

Az almasütés után visszamaradt karamellt összekeverjük a borecettel és az olívaolajjal, pici sóval és sok frissen őrölt borssal ízesítjük.

A diót száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, majd durvára vágjuk.

Összeállítjuk a salátát.

Tálba rendezzük a cékla- és almaszeleteket. Megszórjuk vékony karikákra vágott lila hagymával, falatnyi darabokra vágott sós sajttal, megszórjuk dióval, végül meglocsoljuk a salátaöntettel.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése