2016. január 23., szombat

Banánszelet


Nem más ez, mint a banánkenyér szögletes tepsiben megsütve :-)

Összeállítani 10 perc mindössze, s bámulatosan finom, puha, szaftos sütemény a végeredmény, ami még másnap is friss!





Banánszelet


Elkészítési idő: 1 óra

Hozzávalók:


  • 25 dkg liszt
  • 15-20 dkg cukor (ki milyen édesen, illetve mennyire érett a banán)
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • nagy csipet só
  • 15 dkg olvasztott vaj
  • 1 kis pohár natúr joghurt (175 g)
  • 2 tojás
  • 2 érett banán
  • 2 tk. vaníliakivonat/2 cs. vaníliás cukor
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 késhegynyi őrölt fahéj


A tetejére:

  • 1 ek. barna cukor
  • 1 mk. őrölt fahéj



A sütőt melegítsük elő 180 fokosra.

Egy tálban keverjük össze a száraz anyagokat: a lisztet, sót, sütőport, szódabikarbónát, cukrot és a fahéjat.

Adjuk hozzá az olvasztott vajat és a joghurtot, majd adjuk hozzá a tojásokat, és nagyon alaposan keverjük össze.

Végül dolgozzuk bele a vaníliakivonatot, a villával pépesre tört banánokat és a durvára vágott csokoládét is. Sűrű, de kenhető masszát kell kapjunk, ha nagyon sűrűnek találjuk, adjunk hozzá 1-2 evőkanálnyi tejet!

Egy kb. 25x35 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Simítsuk bele a tésztát, és a tetejét szórjuk meg a barna cukor és a fahéj keverékével.

Süssük készre kb. 30 perc alatt, tűpróbával ellenőrizzük, hogy állunk - teljesen át kell sülnie!


Ha megsült, borítsuk rácsra, és hagyjuk langyosra hűlni, majd szeletekre vágva tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.