2017. január 19., csütörtök

Melegszendvics csigák



Ha már nagyon unjuk az esti hideg szendvicseket...

Melegszendvics új formában - nem meglepő módon nagyon eteti magát!




Melegszendvics csigák

Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók:

  • 1 cs fagyasztott leveles tészta (50 dkg)
  • 1 doboz tetszés szerinti melegszendvics krém
  • 10 dkg sajt


A fagyasztott tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni, majd lisztezett munkalapon kinyújtjuk 2-3 mm vastagságúra.

Egyenletesen megkenjük a teljes felületét melegszendvics krémmel.

Hosszabbik oldala felől feltekerjük, mint egy beiglit, majd éles késsel ujjnyi vastag csigákat vágunk belőle.

Sütőpapírral borított tepsire fektetjük őket, tetejüket megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt ropogós aranyszínűre sütjük.

Hagyjuk picit hűlni, mert a tűzforró krém nagyon megégetheti a szánkat!

Legyen utána kéznél egy jó hideg sör vagy forralt bor vagy egy nagy bögre forró tea!



4 megjegyzés:

  1. Szuper, egyszerű és nagyszerű! :) Megéheztem :(

    VálaszTörlés
  2. Nyami! Végre-végre újra vannak recik. :-D A képen milyen melegszenyó van? Nagyon jól néz ki! Éhes lettem. :-) puszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Újra a fedélzeten :-) A képen, jelentem, bóti melegszendvics krém látható - de van egy retró krémünk, ipeg tegnap fotóztam le, az mindig nagy siker!

      Puszik :-)

      Törlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.