2017. december 16., szombat

Sertéskaraj Erzsébet módra


Erzsébet módra: sajttal és kolbásszal töltött, bundázott karajszelet.

Frissen az igazi, amikor még olvadozik benne a sajt!





Sertéskaraj Erzsébet-módra

Elkészítési idő: 60 perc

Hozzávalók:

  • 4 db ún. nyitott szeletelésű csont nélküli karaj
  • 4-8  szelet (házi) vastagkolbász
  • 4 szelet sajt
  • só és bors


A bundázáshoz:

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

A sütéshez:
  • bő olaj


A húst kérjük a hentestől nyitott szeleteléssel: két szelet hús középen nem teljesen szétvágva, mely kinyitható, mint egy könyv, s így remekül tölthető.

A szeleteket szétnyitva takarjuk le folpack-kal, s gyengéden ütögessük meg klopfolóval.

Sózzuk, borsozzuk, majd a hús egyik felére halmozzuk rá a kolbászt és a sajtot, és hajtsuk rá a másik húsfelet.

Rögzítsük hústűvel vagy fogvájóval, és panírozzuk be hagyományos módon: lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába mártjuk, végül bő, forró olajban, közepes lángon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Emeljük papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsepeghessen, és távolítsuk el a fogvájót/hústűt.

Tetszőleges körettel, azon frissen tálaljuk.






1 megjegyzés:

  1. SSC MTS exam Result for Descriptive Exam has been released by Staff Selection Commission of India. Candidates can check their result by clicking on the link mentioned below. SSC will be conducting a document verification round for the selected candidates on 25th february 2018. To check Tier-I Marks for SSC MTS Exam 2017-18, candidates must login with the help of Registration ID and Password.

    VálaszTörlés