2017. december 16., szombat

Sertéskaraj Erzsébet módra


Erzsébet módra: sajttal és kolbásszal töltött, bundázott karajszelet.

Frissen az igazi, amikor még olvadozik benne a sajt!





Sertéskaraj Erzsébet-módra

Elkészítési idő: 60 perc

Hozzávalók:

  • 4 db ún. nyitott szeletelésű csont nélküli karaj
  • 4-8  szelet (házi) vastagkolbász
  • 4 szelet sajt
  • só és bors


A bundázáshoz:

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

A sütéshez:
  • bő olaj


A húst kérjük a hentestől nyitott szeleteléssel: két szelet hús középen nem teljesen szétvágva, mely kinyitható, mint egy könyv, s így remekül tölthető.

A szeleteket szétnyitva takarjuk le folpack-kal, s gyengéden ütögessük meg klopfolóval.

Sózzuk, borsozzuk, majd a hús egyik felére halmozzuk rá a kolbászt és a sajtot, és hajtsuk rá a másik húsfelet.

Rögzítsük hústűvel vagy fogvájóval, és panírozzuk be hagyományos módon: lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába mártjuk, végül bő, forró olajban, közepes lángon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Emeljük papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsepeghessen, és távolítsuk el a fogvájót/hústűt.

Tetszőleges körettel, azon frissen tálaljuk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.