2017. december 28., csütörtök

Blogszületésnap mézeskaláccsal :-)



Blogszületésnap, 9 gyertyával...

Köszönöm minden kedves Olvasómnak ezt a 9 gyertyát :-)

Ezzel a desszerttel egy kedves emléket elevenítek fel, amikor kedves Keresztapámmal, Max-szal és kedves barátnőmmel, Garffykával egész nap mézeskalácsoztunk

Jaj, de rég volt! Jaj, de jó volt!





Narancsos mascarponekrém kávés morzsaágyon

Elkészítési idő: 15 perc + hűtés

Hozzávalók:

  • mézeskalács morzsa - a kész sütemény durvára darálva/törve
  • kb. 50 ml főzött kávé 
  • 250 g mascarpone
  • 5-8 dkg cukor (ízlés szerint)
  • 1 narancs héja és leve


A mézeskalács morzsát összegyúrjuk annyi kávéval, hogy formázható masszát kapjunk, majd pici tortakarikába nyomkodjuk, s 4 kis korongot formázunk.

A mascarponét habosra keverjük kevés cukorral vagy mézzel, ízesítjük a narancs reszelt héjával és kifacsart levével. A kávés talapzatra kis rózsákat nyomunk a krémből csillagcsöves habzsákból vagy egyszerűen csak rásimítjuk.

Tegyük pár órára hűtőbe vagy akár a mélyhűtőbe.

Amilyen kicsi, olyan kiadós, tömény desszert!



2 megjegyzés:

  1. Nagyon nagy gratula a 9-ikhez, szeretem olvasgatni a receptjeidet, szóval csak így tovább :-) Ölelés Viki :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen :-) Puszi Anikó, további gyors és sikeres gyógyulást!

      Törlés