2017. december 9., szombat

Aszalt paradicsommal töltött karaj


A nyár ízeit idéző fogás.

Kevés munkával, akár majd az ünnepi fogások közé is!




Aszalt paradicsommal töltött karaj

Elkészítési idő: 120 perc

Hozzávalók:
  •  
  • 60 dkg csont nélküli karaj
  • 1 kis üveg olajban eltett paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csapott tk szárított bazsalikom
  • 1 csapott tk szárított oregánó
  • só és bors


A karajban éles késsel hosszában mély bemetszést ejtünk, de nem vágjuk ketté!, és szétnyitjuk a húst, mint egy könyvet.

A két húsfélbe újabb egy-egy hosszanti vágást ejtünk, a húst nem átvágva, és újra szétnyitjuk.

Takarjuk le a karajt egy darab folpack-kal, majd gyengéden ütögessük meg klopfolóval, hogy egy nagyméretű hússzeletet kapjunk.

Ízesítsük sóval és borssal, a szárított fűszerekkel, zúzott fokhagymával, majd rakosgassuk a felületére az aszalt paradicsomokat is.

Olajából locsoljunk a töltelékre, majd csavarjuk fel a húst szorosan.

Rögzítsük egy-két helyen hústűvel, majd tegyük tepsibe vagy tűzálló tálba.

Kevés vizet öntsünk alá, a sütőedényt zárjuk le szorosan alufóliával, és 200 fokos sütőben pároljuk kb. 60 percig.

A fóliát ezután távolítsuk el, és süssük halvány barnára a karaj tetejét.

Tálalás előtt hagyjuk kicsit pihenni, hűlni, majd éles késsel vágjunk belőle nem túl vékony szeleteket.

Tetszőleges körettel, salátával kínáljuk.


Hidegen is nagyon finom!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése