2019. december 29., vasárnap

Sült krumpli saláta


Ha az ünnepi trakta után kicsit pihennétek, vagy egyszerűen kimaradt egy-két adag sült krumpli...

Ez a saláta őrületes, ki ne hagyjátok! Önmagában is fantasztikus, de természetesen húsok mellé kis kitűnő :-)








Sült krumpli saláta

Elkészítési idő: 1 óra + 2-3 óra hűtés

Hozzávalók:

  • 1 kg sütnivaló krumpli
  • só és bors
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 3-4 ek olaj


Az öntethez:

  • 1 ek (dijoni) mustár
  • ½ citrom leve
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 ek friss kapor finomra vágva
  • ½ fej lila hagyma finomra vágva



A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk. Egy tálban alaposan összeforgatjuk sóval, borssal, fűszerpaprikával és olajjal, majd egyenletes elterítjük egy sütőpapírral borított tepsin, és 200 fokos sütőben aranyszínűre sütjük.

Langyosra hűtjük.

Az öntet hozzávalóiból sima krémet keverünk, és alaposan összeforgatjuk a langyosra hűlt sült krumplival.

Néhány órára hűtőbe tesszük, majd hűtőhidegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.

Hűtőben 3-5 napig eltartható.




Eredetileg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.