2019. december 20., péntek

Karácsonyi főételek


A tervezgetéshez hozok klasszikusokat és kevésbé hagyományos ízvilágú finomságokat!

Jegyzetfüzeteket elő!


Mivel is kezdhetnénk: töltött káposzta!





Nálunk nagy hagyománya van ünnepekkor a birkapörköltnek, legyen az karácsony, legyen az húsvét.





A sort nálunk a kocsonya folytatta ünnepeken, reggelire, vacsorára, ezekben a tányérokban sorakoztak a hűvös kamrában a stelázsin...




Kevés előkészületet igényel ez a laskagombás-rizlinges csirke, a munka javát a sütő végzi - és csodafinom!




Ugyanilyen kevés munkás a boros-mazsolás tarja, érdemes vele próbálkozni!





Készíthetünk töltött húsokat is, amik akár hidegen is, hidegtálon is megállják a helyüket!


Például egy sörben sült, kolbászhússal töltött dagadót!





Karajt is tölthetünk - aszalt paradicsommal!





Ez csak frissen finom - de akkor nagyon! Sajtos, kolbászos - Erzsébet módra töltött karaj!





A nagy klasszikus töltött csirke!





Aki igazán bevállalós, tegye próbára a marhahúst aszalt szilvával, kandírozott narancshéjjal, paprikával... Mennyei!






Cassoulet - sűrű, tartalmas egytálétel, hússal, babbal, zöldséggel, vörösborral!






Gombás-májas sertésszelet, sűrű szafttal, házias ízekkel, tunkolós krumplifánkkal...






Csirkecombok mindenféle finomsággal: tárkonnyal, tejszínnel, fehérborral...





Ha pedig kacsával dolgoznánk, akkor hangoljuk ünnepire naranccsal, mézzel!






Vidám készülődést!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.