2019. december 17., kedd

Karácsonyi sósak



Mutatok előre elkészíthető omlós-ropogósakat, és olyanokat is, amik csak frissen jók - kinek mi fog beleférni :-)


Kezdjük az előredolgozósokkal!


A világ legjobb sós rúdja nem maradhat el, a veszélye az, hogy esszük, amíg látjuk...





Ezt a szuper tésztát fel is turbózhatjuk fűszerekkel, kacsazsírral...





Egy bűnrossz fotó a búr háború idejéből egy mesefinom sósságról, a kép ne vegye el senki kedvét!





Házi ropival is lenyűgözhetjük a vendégeket, tényleg megéri a vékony tésztaszálakkal bűvészkedni!





Egész mákszemek ropognak ebben a sós rúdban, finom!!!





Lássuk a frissen finom pogácsákat!



Kapros-túrós-fokhagymás, langyosan elég nehéz abbahagyni... A túró miatt másnap is friss!






Ha káposztát párolnánk valamilyen sülthöz, két legyet üthetünk egy csapásra: érdemes próbára tenni ezt a káposztás csigát! Sőt: a kisütött, kihűlt csigák jól tűrik a fagyasztást... Mielőtt jönnek a vendégek, csak elővesszük a mélyhűtőből, kiengedés után olyan, mintha most húztuk volna ki a sütőből!





Maradék krumplipüré újjászületése egy pogácsában, fokhagymásan, rozmaringosan...






Felénk nagy kultusza van a brindzának, de juhtúróval is pompás!





Ezzel a fantasztikus tésztával két legyet üthetünk egy csapásra: egy tepsi pogácsa, egy másik tepsi lekváros papucs! Mesefinom!






Vidám készülődést!














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.