2020. január 13., hétfő

Paradicsomos-csicseriborsós csirkeragu


Hétköznapi rohanós :-)

Gyorsan kész, illatos, forró, laktató - de mégis könnyű fogás, ajánlom!




Paradicsomos-csicseriborsós csirkeragu

Elkészítési idő: 45 perc

Hozzávalók:
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg csirkemell filé
  • 1 doboz csicseriborsó konzerv
  • 1 doboz hámozott paradicsom konzerv
  • só és bors
  • római (!) kömény ízlés szerint
  • őrölt koriander ízlés szerint
  • bátraknak chilipehely


A vöröshagymát megtisztítjuk, félbe, majd vékony szeletekre vágjuk, és kevés olívaolajon puhára pároljuk.

Hozzáadjuk a kockákra vágott csirkemellet, élénk tűzön kevergetve fehéredésig sütjük.

Ízesítjük zúzott fokhagymával, sóval, borssal, római köménnyel és korianderrel, hozzáadjuk a paradicsomot és a lecsöpögtetett csicseriborsót.

Takaréklángon 20-25 percig rotyogtatjuk fedő nélkül, így a főzés végére sűrű, krémes szaftja lesz.

Forrón, pirítóssal, puha kenyérrel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.