2020. január 27., hétfő

Zöldséges karfiolrizs



A karfiolrizs csak mostanában debütált minálunk, és azt kell mondjam, nem érte szó a ház elejét!






Zöldséges karfiolrizs

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók:
  • 1 ek kacsazsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagyobb szál sárgarépa
  • 50 dkg karfiol
  • 1 db piros színű paprika
  • só és bors


A zöldségeket megmossuk, meghámozzuk.

Durvára reszeljük a vöröshagymát és a sárgarépát, felforrósított kacsazsíron élénk tűzön pirítani kezdjük egy nagyméretű serpenyőben vagy wokban.

A karfiolt kisebb rózsákra bontjuk, és késes betétű robotgépben 1-2 másodperc alatt, pulzáló darálással rizsszem nagyságúra pörgetjük.

A hagymás sárgarépához adjuk, zúzott fokhagymával ízesítjük, s továbbra is élénk tűzön pirítjuk 8-10 percig.

Ekkor hozzáadjuk a pici kockákra vágott paprikát is, 1-2 percig pirítjuk, s csak a legvégén sózzuk, borsozzuk, hogy a zöldségek ne eresszenek levet.

A zöldségek aránya, összetétele tetszés szerint variálható, az alap mindig a karfiol legyen.

Ugyanúgy fogyasszuk, kínáljuk, mintha rizsköretet készítettünk volna.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.