2009. augusztus 20., csütörtök

Mit olvasok?

MaiMoni hívott játszani, üssem fel az éppen olvasott könyv 161. oldalát, és onnan másoljam be az 5. mondatot.

Rettentő könyvmoly vagyok, a legkeményebb vizsgaidőszakban is kénytelen voltam olvasni minden nap néhány oldal "egyéb" irodalmat, hogy meglegyen a lelki egyensúlyom :-))

Mit olvasok most? Az Alkonyat-sagat :-) Mint oly sok mindenki az ismerőseim közül :-))DebiGabi-nál láttam, hogy ő is felfalta, Trinity-ről és Szepy-ről is tudok...

Nálam úgy kezdődött, hogy kolléganőm áradozott nekem egy könyvről, az Alkonyatról. Áradozott szenvedélyesen, hogy milyen fantasztikus könyv, pedig viszonylag ritkán olvas a két kisgyereke mellett. Mesélt is róla: egy emberlány és egy vámpírfiú szerelmi története. Kétkedtem, mitől kell ennyire elájulni? És hétvégére kölcsönkértem tőle.

Ez lett a vesztem! Elkezdtem, és nem bírtam abbahagyni. Azon a hétvégén teljesen használhatatlan voltam, mert mindig olvastam. Felkelés után rögtön néhány oldalt, főzés közben is képes voltam lapozgatni, fel-le hurcoltam. Sőt, egyszer a kertet is locsoltam, kezemben a könyvvel :-) Éjjel meg alig akartam villanyt oltani.

Fantasztikus. Elvarázsol. Rabul ejt. Ott zakatol a fejemben, és nem hagy nyugton. Lehetetlen letenni, csak lapoztam, csak lapoztam, hogy mi fog történni. Nem sokkal később láttam a filmet is, igen jó adaptációja a könyvnek, ajánlom! Csak hogy érzékeltessem a szuggesztív erejét: Zuram is végignézte velem, és férfi létére odáig és vissza van tőle! Méghogy tini-irodalom! Hah!

És november 20-án jön a folytatás, az Újhold! A videómegosztó portálon már ott az előzetes, szédületes lesz, már látszik!

Lássuk az ominózus mondatot:

"Hangosan tréfálkoztak, harsányan hahotáztak, egymás vállát veregették."




"Mersz szeretni? Az életed árán is?

Forks fölött mindig felhős az ég. Bella Swan, az érzékeny, zárkózott lány afféle önkéntes száműzetésre ítéli magát, amikor ide költözik apjához. Bella alapjáraton is mágnesként vonzza a bajt, ezúttal azonban nem csak a "mindennapi" csetlések-botlások fenyegetik.Hanem Ő...Ő, akinek aranyszín szeme van, titokzatos, szeszélyes, kiszámíthatatlan, félelmet keltő és biztonságot sugárzó. Ő, akit Edwardnak hívnak, mint valami ódivatú regény hősét. Ő, aki megmenti az életét. Ő, aki mégis a legnagyobb veszélyt jelenti Bella számára. Az indián rezervátumban furcsa, félelmetes mesék keringenek. És egy nap a legenda megelevenedik...

Twilight - A földkerekségen mostantól az Alkonyat a szerelem napszaka!"

Szeretném megkérdezni, mit olvas mostanában:

8 megjegyzés:

  1. Köszönöm, Viki, aranyos vagy, hogy rám gondoltál! :-)
    Én már megkaptam ezt a kérdést. Nem hazudoltam meg magam. Igen,én mostanában a Nagy Csokoládé Enciklopédiát olvasgatom szorgalmasan. Mit tegyek? Függök tőle ... :-DD
    Bővebben itt:
    http://yasmine-bazarja.blogspot.com/2009/08/ujra-itthon-es-mindjart-jatek.html
    Azért olvasok mást is! :-DDD
    Ez egy jó kis játék! :-)

    VálaszTörlés
  2. Beálltam a sorba, teljesen elvarázsolt. Nem tudtam letenni. Régen olvastam ennyit és ilyen hévvel. A két részt elolvastam három nap alatt, pedig kb 1100 oldal a kettő. Olvastam nappal, délután, este, éjjel, hajnalban. Letehetetlen mindkettő.És már nálam van a harmadik és a negyedik rész is. Hétfőn kinyomtatom, és megint három napig használhatatlna leszek! A filmet viszont nem tudom megszerezni. :((

    VálaszTörlés
  3. Viki, köszönöm, hogy gondoltál rám, de hozzám is eljutott ez a játék már. :) Még nem fejeztem be egyik könyvet sem, így érvényes, amit ide leírtam: http://fakanalforgato.blogspot.com/2009/08/mit-olvasol.html

    VálaszTörlés
  4. Yasmine, Alíz - bocsi :-) Jobb kétszer, mint egyszer sem :-)

    Szepy, nekem megvan a film... Továbbadható módon...

    VálaszTörlés
  5. Csak a filmet láttam én is,mert azt hittem én is,hogy tinikönyv.Ugyanis az unokatesóm lányai olvasták szenvedélyesen! De így,hogy láttam a filmet,már nem tudom elolvasom-e. Viszont a film is abbahagyhatatlan volt.

    VálaszTörlés
  6. Hát véletlenül éppen Stephenie Meyert olvastam utoljára:) és ráadásul tisztára rákattantam. Visszakérem a gyerektől a könyvet és jövök az idézettel. Küszi, hogy rám is gondoltál!

    VálaszTörlés
  7. Odaadtam az első részt a barátosnőmnek, hogy olvassa el. Két napig nem lehetett hozzászólni:)
    Aztán csatlakozott a "klubhoz" a teljes mértékű rajongással:DDD
    Tényleg fantasztikus, ahogy elvarászolja az embert, mind a film, mind pedig a könyvek.

    VálaszTörlés
  8. Többen ajánlották nekem ezt a könyvet! Már meg is van e-bookban, így azt hiszem, már tényleg nem menti meg semmi a kinyomtatástól! :-)))

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.