2010. március 9., kedd

Gesztenyés csirkesült



Garffyka Barátnőm angyalkájának felhasználása következik :-) Gyümölcs és hús - erős idegzetűeknek!

A rumos gesztenyebefőttről már sok jót hallottunk. Garffyka családjában a megajándékozottak ráutaló magatartásként egyszerűen visszaviszik a gesztenyebefőttes üveget üresen, utántöltésben reménykedve. Kvázi üvegvisszaváltó, jelen esetben befőttel :-DD

Mivel még tart a gesztenyeszezon, erősen biztatnék mindenkit, próbálja ki ezt a csemegét! Fűszeres, narancsos, rumos, omlósan puha, csodálatos aromát kölcsönöz akár süteménynek, akár húsnak, akár köretnek!





Gesztenyés csirkesült

Hozzávalók:


  • 4 egész csirkecomb
  • 1 üveg gesztenyebefőtt
  • 1 fej fokhagyma
  • 1-2 fej vöröshagyma
  • só, bors
  • rozmaring


A csirkecombokat megmossuk, forgójuknál kettévágjuk, sózzuk, borsozzuk, meghintjük rozmaringgal. Tepsibe fektetjük.

A vöröshagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, a fokhagymát gerezdekre bontjuk, a húsok közé-mellé szórjuk.

A gesztenyét a húsok közé ültetjük, fűszeres-illatos levét is aláöntjük a csirkéknek, s alufólia alatt pároljuk kb. egy órát, majd a fóliát levéve pirosra sütjük.

Semleges ízű lágy krumplipürével tálaljuk a combokat, gesztenyével s velesült hagymával körítve.





9 megjegyzés:

  1. Na neeeeeee!
    Az en gesztenyebefottom meg a kamraban varja sorsat. Csak ugy naturen akartam megenni. Hmmmm

    VálaszTörlés
  2. Megint megnéztem a befőttet, hát nagyon sokat kell dolgozni érte, de biztosan megéri a végeredmény.
    Nekem abszolút nem lenne gond bevállalni ezt a husit:)

    VálaszTörlés
  3. Edit :-) Befőtt felbont, gesztenye kiborít, és vastagon rányomtok egy fél flakon tejszínhabot és hamm!!! Önmagában is csúcs!


    Kata, igazad van, így könnyű dolgom volt :-) De a végeredmény tekintetében megéri, mert eszement finom!

    VálaszTörlés
  4. Viki, úúúúúgy örülök!!!!!!!!!!! És köszönöm!!!!

    Ez itt tőlem neked :), http://garffyka.blogspot.com/2010/03/jobb-mint-az-oscar.html

    Kata - ha pucolt gesztenyét veszel (15 dkg vagy 20 dkg zacskókban) könnyebb a munka, igaz, vmivel drágábban jön ki.
    Ha szereted a gesztenye-rum-narancsot, egyszer érdemes nekivágni :)

    VálaszTörlés
  5. Gyümölcs és hús, nálam ez mindig bejön! A gesztenye biztos feldobja.

    VálaszTörlés
  6. Jaj Garffyka, én köszönöm, hogy ilyen úriasszony dolgom volt: csak kinyitottam a befőttet és használtam! Isteni!

    A pucolt gesztenye meg fenomenális ötlet!


    Liz, nálunk is nagyon menő kombináció! Esetleg befőttfőzés pucolt gesztenyéből? Hm?

    VálaszTörlés
  7. Gesztenye befőtt? Megkóstolnám, a csirkét is, meg mindet ami a tányéron van....

    VálaszTörlés
  8. Andi, böngészd át Garffykánál, egyszerűen szédületesen finom!

    Na, gyere a villáddal :-)))

    VálaszTörlés
  9. Nagyon tetszik, mind a befőtt, mind a husi/befőtt kombód! Meg kell tanulmányoznom azt a befőtt receptet Garrykánál is:)!!

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.