2010. június 26., szombat

Cseresznyés-rozmaringos csirke







Kaptam egy nagy zacskó gyönyörű, ropogós cseresznyét!

A felét első felindulásból egész egyszerűen megettem :-)

A másik felére tűnődően nézegettem. Sütemény? Nem, most nem! Bámészkodtam tovább, és az erkélyen újra csak feltűnt, milyen szépen nőnek a fűszernövények! Rozmaring!!! Ami kitűnően passzol gyümölcshöz is, csirkéhez is!

Már csak egy korty bor kellett a csirke alá...

Illatos és isteni lett!





Cseresznyés-rozmaringos csirke


Hozzávalók:


  • 8 felső csirkecomb/4 egész csirkecomb
  • 30-40 dkg magozott, friss cseresznye
  • 1 ág friss rozmaring
  • 2 dl fehérbor
  • só, bors


A csirkét megmossuk, sózzuk, borsozzuk. Egy tepsibe fektetjük őket egymás mellé.

Köréhintjük a kimagvalt cseresznyét, a 2-3 darabra vágott rozmaringágat, aláöntjük a bort.

A tepsit lefedjük fóliával, s 40-45 percig pároljuk a borban a húst, majd a fóliát levéve pirosra sütjük - további 20-25 perc alatt.

Párolt rizzsel, vagy szerecsendióval illatosított krumplipürével tálaljuk!






7 megjegyzés:

  1. Korán reggel ilyen isteni finomsággal idecsalogatni már kínzás!!!:))) Nagyon guszta, ebédre elfogadnám.(nagy sóhaj) Én tavaly meggyel sütöttem a csirkecombot, na azzal is fincsiiiiiii ám!!!

    VálaszTörlés
  2. Azért te is eltalálod sokszor mit ennék szívesen;))) Nagyon étvágy gerjesztő!

    VálaszTörlés
  3. Esc! figyelem, újabb hús-gyümölcs kombó!!!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon finom lehet, igazán guszta

    VálaszTörlés
  5. Gizike, meggyel sem lehet utolsó!!! Szerintem hús és gyümölcs - tuti kombó!


    Í.Sz :-)) Ennek örülök :-))


    Max, látod, hogy nem figyel!!!


    Bianka, az volt!

    VálaszTörlés
  6. Ó, de kis guszta! ...cseresznyével még nem is ettem húsi :o

    VálaszTörlés
  7. Isteni!!! Mentettem!!! Köszi

    VálaszTörlés