2011. február 23., szerda

Pizza ízű kréker


Jellemzően sosincs otthon semmi rágcsálnivaló, úgymint pl. ropi, keksz, sós mogyoró vagy más efféle világi hívságok. Azon egyszerű oknál fogva, hogy ha lenne, ennénk buzgón, amíg csak látjuk ..  Aztán nem győzzük ledolgozni :-)

Inkább sütök olykor-olykor valami ropogtatnivalót, amik persze az esetek többségében nem érik meg a másnapot. Esszük, amíg látjuk...

Ez is egy ilyen mintapéldány. Paradicsomos, oregánós, parmezános kréker, illatos és ropogós, nem lehet abbahagyni. 

Már csak egy jó film kell mellé :-)




Pizza ízű kréker

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg zsemlemorzsa 
  • 5 dkg parmezán 
  • 1 ek sűrített paradicsom 
  • 3 ek ketchup 
  • 1 dl buborékos ásványvíz 
  • 4 ek olaj 
  • 1 tk oregánó 
  • 1 mk. szódabikarbóna  
  • só és bors

Összekeverjük a száraz hozzávalókat: liszt, zsemlemorzsa, parmezán, szódabikarbóna és a fűszerek, egy másik edényben a nedves hozzávalókat: sűrített paradicsom, ketchup, ásványvíz, olaj.

A nedves hozzávalókhoz adjuk a száraz összetevőket, és rugalmas tésztát gyúrunk belőle. A liszt mennyiségét nagyban befolyásolja az evőkanál mérete - a miénk elég nagy, és kellett még hozzá kb. 5 dkg-nyi liszt.

Fóliával letakarjuk a tésztát, és 30 percre hűtőbe tesszük pihenni.


Fél óra elteltével lisztezett munkalapon 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk (minél vékonyabb, annál ropogósabbra sül), és éles késsel vagy derelyevágóval kis lapocskákra vágjuk.

Sütőpapírral borított tepsin 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.


17 megjegyzés:

  1. Ezt jobbkor nem is tehetted volna
    fel! Hétvégére látogatóba jönnek a sógoromék és már rojtosra gondolkoztam az agyam, hogy milyen rágnivalót prezentáljak egy három napos látogatásra, ami nem viszi el a fél havi kosztpénzt:) Ez teljesen tökéletes lesz, bár én rögtön háromszoros mennyiséggel fogok indítani. A háromféle süti mellé.:) Az én sógoromnál senki nem szeret jobban rágcsálni:) Köszönöm!

    VálaszTörlés
  2. Mondd, milyen filmre vágysz, és én viszem! Persze cserébe ezért a remek rágcsáért.

    VálaszTörlés
  3. Hú, ez aztán nagyon begyere! :)))

    VálaszTörlés
  4. Hú, ezt kár volt látnom, azt hiszem, gyárthatom a fiúknak kiloszám.:-))

    VálaszTörlés
  5. Micsoda fantasztikus ötlet

    VálaszTörlés
  6. Ide vele ízibe!:-)Nagyon tuti!:-)

    VálaszTörlés
  7. Viszem is magammal ezt a recepted is! sokszor tanácstalanul keresgélem a sós rágcsikák között az igazit;)

    VálaszTörlés
  8. El tudom képzelni miért fogy olyan gyorsan, mert finom!!!

    VálaszTörlés
  9. Ez valami eszméletlenül jó! És sajtos... muszáj lesz kipróbálni!

    VálaszTörlés
  10. Hú, de finom lehet! Recept mentve, köszi! :)

    VálaszTörlés
  11. Remélem, ízleni fog Nektek :-) Minél vékonyabb a tészta, annál ropogósabb a végeredmény!

    VálaszTörlés
  12. Szia!
    Nagyon jól néz ki, azt hiszem, ma le is gyártok belőle 2-3 adagot. A kamaszaim, és persze a kicsik is imádnak ropogtatni!

    VálaszTörlés
  13. Tegnap megsütöttem a háromszoros adagot. Nagyon ízlett mindenkinek. Tévénézés közben házi snidlinges sajtkrémbe mártogatva valami isteni volt! Köszi a receptet!

    VálaszTörlés
  14. Noviamy, remélem, bejött az íze!


    Mézeskalács, mekkora király ötlet mellé a snidlinges sajtkrém!!!
    Örülök, hogy ízlett a brigádnak :-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.