2011. február 1., kedd

Aszalt barackos pulykamell

Na, ezt sem most ettük :-)


Nagy kedvencünk a gyümölcs-hús párosítás, ez meg itt egy különösen finom darab! A pulykamell omlósra sül a füstölt szalonnacsíkok alatt, és teljesen átjárják a fűszerek - fokhagyma, rozmaring, fehérbor!! - aromái.

Hidegen és melegen egyaránt kitűnő fogás!



Aszalt barackos pulykamell




Hozzávalók:

  • 80 dkg pulykamell egészben
  • 10 dkg aszalt sárgabarack
  • 5-10 dkg füstölt szalonna
  • 2 ágacska rozmaring
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1 dl fehérbor
  • só, frissen őrölt bors
  • opcionálisan chili


A pulykamellet megmossuk, leszárítjuk, éles késsel hosszanti irányban 3 mély vágást ejtünk rajta. A vágásokat szétnyitjuk, sóval, borssal - bátrak chilivel is - megszórjuk. Sűrűn teletömködjük barackkal, majd hústűvel/kötőspárgával formára igazítjuk a húst.

Beborítjuk vékonyra szeletelt füstölt szalonnacsíkokkal.

Tepsibe tesszük. Körészórjuk a fokhagymagerezdeket - nem kell meghámozni, elég, ha egy kés lapjával megroppantjuk. Aláöntjük a fehérbort, mellédobjuk a rozmaringágakat.

Fóliával lefedjük, és 1 órán át pároljuk. A fóliát levéve pirosra sütjük.

Krumplipürével tálaljuk.

11 megjegyzés:

  1. Huhhhhh még szerencse, mert mindjárt vonatra ültem vóna egy szeletért. Pulykáért és asztaltgyümikért mindin mindenkor, bárhova :)

    VálaszTörlés
  2. - n + g ...... hogy én ezt a szerencsétlen klaviatúrámat már a büdös életben nem fogom megszokni ?!!! ez szörnyű !

    VálaszTörlés
  3. Fantasztikusan jól hangzik, micsoda ízorgia:-)))

    VálaszTörlés
  4. Szeretem!!! Vagyis amint olvasom, csak szeretném, mert már híre-hamva sincs nekije.:)))))))

    VálaszTörlés
  5. Nagyon guszta lett Viki,én is szívesen elfogyasztottam volna:-)

    VálaszTörlés
  6. NAgyon tetszik a tálalás is :) Guszta guszta :)

    VálaszTörlés
  7. Brutál finom. Mentve. ;)))

    VálaszTörlés
  8. Petra, remélem, ízleni fog Nektek :-)

    VálaszTörlés