2011. április 4., hétfő

Mustáros-tejfölös májragu

Visszakerestem: még februárban (!) láttam Katánál ezt a receptet, és rögtön el is készítettem - azóta itt szundikált a gépen a fotó...

Csirkemellről májra hangszereltem, így természetesen a fűszerezés is változott picit, de a lényegen persze mit sem változtatott: könnyű, gyors és irgalmatlan finom ebéd kerekedett belőle!

Ajánlom :-)



Mustáros-tejfölös májragu


Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 dl fehérbor (mehet vízzel is)
  • 3 dl tejföl
  • 1 ek. mustár
  • 1 púpos tk. keményítő
  • 1 mk. cukor
  • olaj
  • só, bors
  • majoranna
  • kakukkfű


A májat megtisztítjuk a hártyájától és az oda nem illő részeitől, falatnyi darabokra vágjuk.

A vöröshagymát megpucoljuk, félfőre vágjuk, kevés olajon puhára pároljuk. Rádobjuk a májfalatokat, fehéredésig kevergetve pirítjuk, majd felöntjük fehérborral/vízzel.

Ízlés szerint fűszerezzük: só (nyugodtan, hisz szárnyasmáj, nem fog megkeményedni!), bors, majoranna, kakukkfű, parányi cukor - a mustár fanyarságát tompítandó. Néhány perc alatt készre főzzük.

A keményítőt elkeverjük egy kevés vízzel, majd a tejföllel és a mustárral, a hagymás-boros májhoz adjuk, kiforraljuk.

A tésztát a csomagolásán található előírás szerint kifőzzük, majd a májraguval tálaljuk.



6 megjegyzés:

  1. érdekesen hangzik ez a tejfőles-mustáros dolog. ötlet nálam is zsákolva.

    VálaszTörlés
  2. Ez a páros nálam mindig bejön.Finom.

    VálaszTörlés
  3. Izgalmas, de szívesen megkótolnám

    VálaszTörlés
  4. Hmmm, ez nagyon jól hangzik, ki fogom próbálni!

    VálaszTörlés
  5. Hú Viki ez nagyon finom lehet,holnap valami májas ételt tervezek én is,majd lehet hogy valami hasonlót készítek:-)

    VálaszTörlés
  6. Gyerekkori ízeim egyike, gyakran készítem, de mustár nélkül. :) Mindig nagyobb adagot csinálok, mert másnap hidegen isteni reggelire vagy vacsorára kenyérrel tunkolva. :)

    VálaszTörlés