2011. április 26., kedd

Trikolór vagdalt




Igen, olyasmi, mint a nagy klasszikus Stefánia-vagdalt.

De szerintem annál finomabb, ízgazdagabb, látványosabb is. A belerejtett piros-fehér-zöld tetszés szerint variálható.

Piros: marinált paprika, sült paprika, kolbász...
Fehér: az ünnepek után maradt főtt tojás
Zöld: medvehagyma, ha még van, spenót, mángold, petrezselyemzöld...




Trikolór vagdalt


Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús sertés-marha vegyesen
  • só, bors
  • 1 kicsi fej vöröshagyma
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma

Töltelék:

  • marinált paprika
  • néhány karika kolbász
  • főtt tojás
  • fél csokor medvehagyma


A darált húst összedolgozzuk a hagymákkal és a fűszerekkel. Se zsemle, se tojás nem szükséges bele. Egy nagyobb méretű alufóliát vékony megkenünk olajjal, és ujjainkkal szétlapogatjuk rajta a darált húsos masszát. Vigyázzunk, ne túl vékonyra, mert szakad!

Első rétegként jöhet a piros - paprika, kolbász -, utána a karikára vágott főtt tojás, végül a felcsíkozott medvehagyma.

Az alufólia segítségével feltekerjük a darált húsos alapot, mint egy beiglit, formára igazítjuk, majd tepsire emeljük. Tetejét meglocsoljuk parányi olajjal, s 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.




Tetszőleges körettel, savanyúsággal tálaljuk. Hidegen is kitűnő!



8 megjegyzés:

  1. Olyan szép tavaszias színei vannak! Igazán beleszerelmesedtem. Amúgy is különösen vonzónak találom a vagdaltakat.:P

    VálaszTörlés
  2. Valóban szépséges :) Ügyes vagy!

    VálaszTörlés
  3. Igazán mutatós lett, és biztos finom is.

    VálaszTörlés
  4. Nyammmmmmi! :) Nagyon ötletes!
    Nálunk kombe rejti a főtt tojásokat.

    VálaszTörlés
  5. hát elég éhes lettem, szerintem jöhet, a mai postába még belefér :) köszi :)

    VálaszTörlés