2011. április 12., kedd

Citromos-rozmaringos hal



Papírban sütve, mintha egy extra méretű szaloncukor volna :-) 

Egyszerű, letisztult ízek, egy halat nem is kell túlbonyolítani szerintem. Egy-két fűszer, a szinte szentírás citrom és kész is. Ez a papírburkos sütés pedig nagy találmány! Saját gőzében párolódik a hal, plusz a zárt "térben" teljesen átjárja a húsát a fűszerek íze!

Ajánlom - hisz legendásan kevés hal kerül az asztalra! Gyors és egészséges fogás hétköznapokra.

A remek ötletért köszönet Mézeséletnek :-)




Citromos-rozmaringos hal
Hozzávalók:

  • 0,5 kg fagyasztott haltörzs (pl. hekk)
  • 1 citrom
  • néhány ág friss rozmaring
  • só, bors
  • pici olaj

A halakat felolvasztjuk, megtisztítjuk - levágjuk az uszonyokat, ha van, kivesszük a belső részeit, megkapargatjuk, nehogy pikkely maradjon rajta.

Meghintjük sóval és borssal.

Sütőpapírból megfelelő méretűt tépünk, hogy bele tudjuk göngyölni a halakat, adagonként két darabot.


A citromot alaposan megmossuk, héját ráreszeljük a halra, majd a levét is ráfacsarjuk. Melléteszünk 1-1 ágacska rozmaringot, pici olajat csurgatunk rá, majd feltekerjük a hallal megrakott sütőpapírt, s két végét megcsavarjuk, mintha szaloncukor lenne.




200 fokos sütőben süssük kb. 20-25 percig - a halak nagyságától függően.

Tetszés szerinti körettel illetve további friss citrommal tálaljuk.

2 megjegyzés: