2014. május 20., kedd

Csirkemell Sztroganoff módra



Villámgyorsan elkészülő húsétel, és akinek ízlik pl. a hentes tokány típusú fogás, mely szintén szaftos és savanyú uborka van benne - akkor ez is be fog jönni :-)

A köret lehet, hogy nem túl autentikus, a mártásos ételekhez nálunk nagyon passzol a főtt tészta, esetleg párolt rizs.






Csirkemell Sztroganoff módra

Elkészítési idő: 30-40 perc


Hozzávalók:


  • 2 ek. olaj/1 ek. kacsazsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 egész csirkemell-filé
  • 40-50 dkg gomba
  • 5 közepes méretű csemegeuborka 
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl zsíros tejföl
  • 1 púpos tk. étkezési keményítő
  • só, bors
  • 1 ek. mustár




A tészta vizét feltesszük a tűzre, majd ha forr, teszünk bele sót és pici olajat, majd a csomagoláson előírt idő alatt kifőzzük a tésztát.

Míg a főzővíz forr illetve fő a tészta, elkészül a ragu.

A vöröshagymát finomra vágjuk, a kacsazsíron/olajon üvegesre pároljuk. Rádobjuk a vékony csíkokra vágott csirkemellet, és erős lángon, folyton kevergetve fehéredésig sütjük.

Ekkor hozzáadjuk a megtisztított, cikkekre vágott gombát. A gomba mindig sok levet ereszt - míg a keletkező folyadék a főzés során elpárolog, gyakorlatilag elkészül az étel. Ekkor adjuk hozzá a vékony csíkokra vágott uborkát is.

A keményítőt elkeverjük egy kevés hideg vízzel, hozzáadjuk a tejszínt, a tejfölt és a mustárt. A keveréket az gombás-húsos raguhoz adjuk, egyet forralunk rajta, sóval, borssal ízesítjük.

Forrón, a kifőtt tésztával tálaljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.