2014. május 9., péntek

Spenótos-fetás zöldborsó krémleves



Hegyekben áll a spenót a piacon. Sőt, már friss zöldborsó is van - bár ez a leves még fagyasztottból készült.

Szelíd kis zöld színű, jellegtelen leves képét mutatja, na de az íze... Fantasztikus!



Benne a lágyan olvadó, az édeskés zöldborsóhoz oly jól passzoló fetakockákkal!

Felettébb ajánlom :-)






Spenótos-fetás zöldborsó krémleves


Elkészítési idő: 30 perc


Hozzávalók:


  • 1 ek. kacsazsír/2 ek. olaj
  • 1 csokor újhagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg friss spenót
  • 45 dkg zöldborsó (fagyasztott illetve tisztán mérve)
  • 2 dl tejszín (állati, 30%-os)
  • só, bors
  • 1 ek. étkezési keményítő



Tálaláshoz:


  • 10 dkg feta
  • pirított kenyérkocka



Az újhagymát karikákra vágjuk, s a zúzott fokhagymával együtt megpároljuk a zsiradékon. Hozzáadjuk a fagyos zöldborsót és a megmosott, nagyobb csíkokra vágott spenótot, átforgatjuk.

Hagyjuk, hogy az elképesztő kazalnak tűnő spenót töredékére roskadjon, majd felöntjük vízzel és puhára főzzük.

Botmixerrel krémesre zúzzuk, sózzuk, borsozzuk.

A keményítőt elkeverjük kevés hideg vízzel, majd a tejszínnel, folyamatos keverés közben a leveshez csurgatjuk, és 1 perc alatt kiforraljuk.

Fetadarabokkal és pirított kenyérkockával tálaljuk.



Ihlet: Rachel Allen - A család kedvencei


1 megjegyzés:

  1. Istenien hangzik, nagyon-nagyon finom lehet! :) El kell készítenem! :)

    VálaszTörlés