2014. május 26., hétfő

Fetás-édesburgonyás saláta


Brigi édesburgonya salátája ihlette, odáig voltam a fotóktól - és persze a recepttől.

Kissé leegyszerűsítettem, elhagytam belőle a sonkát és a húst, és az édesburgonyát is másként fűszereztem

Pár hónapja a Sparban remek salátabárral újították a kínálatot, minden nap nyolcféle különböző friss, gyalult, natúr zöldségből lehet összepakolni tetszés szerinti salátamixet - ez volt az alap.

Tartalmas, laktató saláta, mégsem terheli le a gyomrot.





Fetás-édesburgonyás saláta

Elkészítési idő: 45 perc

Hozzávalók:

  • 2 közepes édesburgonya
  • 2 ek. olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. nagy szemű só
  • kakukkfű
  • 10 dkg fetasajt
  • fejenként 1 tükörtojás
  • tetszőleges mennyiségű és fajtájú friss zöldségek, nálam most: sárgarépa csíkok, kaliforniai paprika, káposztacsíkok, paradicsomszeletek változó arányban



Az édesburgonyát meghámozzuk, centis kockákra vágjuk. Összeforgatjuk az olajjal, megfűszerezzük sóval, kakukkfűvel, és a vékonyra szelt fokhagymával. 180 fokos sütőben kb. 20-30 perc alatt megsütjük, vigyázzunk, nehogy pépes legyen!

A salátának való zöldséget összevágjuk/legyaluljuk. Különösebben nem kell fűszerezni, ott lesz a sós feta és a fűszeres édesburgonya!

A fetát is felkockázzuk centis nagyságúra - mint az édesburgonyát.

A zöldséghalomra kanalazzuk a sült édesburgonyát és a fetakockákat (édes és sós egymás mellett...), majd megkoronázzuk egy tükörtojással.

Aki kívánja, fogyaszthat mellé egy szelet friss puha/pirított kenyeret.



4 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy megtetszett és te is elkészítetted. Nagyon szép lett a te salid is és most szívesen meg is enném vacsira. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én köszönöm a remek inspirációt, csodafinom volt!

      Törlés
  2. Isteniek a receptjeid!!! Még mindig! Nem is tudom miért csak ritkán jövök! Pedig túlzás nélkül mondhatom,hogy a Te blogod a kedvencem!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon-nagyon szépen köszönöm Dia a kedves szavakat, végtelenül jól esnek :-))))

      Törlés