2014. május 28., szerda

Kolbászos-burgonyás egytál



Le sem tagadhatnám, hogy szeretjük a savanyú uborkát az ételekben :-)

Hankkánál láttam ezt a serpenyős-kolbászos egytálételt. Kommentben meg is hagytam, hogy ez nálunk is műsorra fog kerülni, annyira ínycsiklandó volt a fotókon - és valóban az! 

Gyors, könnyű, csodafinom!






Kolbászos-burgonyás egytál

Elkészítési idő: 1 óra


Hozzávalók:



  • 1 kg krumpli
  • 1+2 ek. kacsazsír
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg darált hús
  • 20 dkg füstölt (házi) kolbász
  • 5-6 db savanyú uborka
  • 1 nagy csokor petrezselyemzöld
  • 2 dl tejszín
  • 1 ek. mustár
  • só, bors



A krumplit megtisztítjuk, kockákra vágjuk, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és hagyjuk lecsepegni. 2 evőkanál zsírt felforrósítunk egy nagy serpenyőben vagy wokban, és átpirítjuk benne a krumplikockákat.

Míg a krumpli fő, elkészítjük a ragut.

A finomra vágott vöröshagymát megpároljuk 1 evőkanálnyi kacsazsíron. Hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig kevergetjük. Belekeverjük a falatnyi kockákra vágott kolbászt és uborkát, a zúzott fokhagymát, és fedő alatt puhára főzzük.

A tejszínben elkeverjük a mustárt, a kolbászos raguhoz adjuk, sózzuk, borsozzuk, meghintjük a finomra vágott petrezselyemzölddel, majd összeforgatjuk a megpirított krumplival.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése