2015. január 17., szombat

Villámgyors banánfánk



Volt már, de megint műsorra került.

Annyira hamar készen van, hogy akár még munka után is nekiállhatunk vagy egy lustálkodós hétvégén is megéri rááldozni azt a fél órácskát :-)




Banánfánk

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók kb. 15 tenyérnyi darabhoz

  • 2 db banán
  • 1 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 ek. cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 12-14 dkg liszt
  • 1 kk. sütőpor
  • késhegynyi őrölt fahéj
  • sütéshez bő olaj


A banánt villával/krumplinyomóval áttörjük, hozzáadjuk a tojás sárgáját, a cukrot, vaníliás cukrot, csipet sót, a tejet. 

Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, s a felvert tojásfehérjét. Egy hígabb galuskatészta állagot kell kapnunk eredményül.

Az olajat felmelegítjük, s evőkanál segítségével beleadagoljuk a tésztát. Kissé szétterül benne és fel is fújódik, egyszerre ne tegyünk bele túl sokat.

 Mindkét oldalát aranybarnára sütjük, oldalanként 1-2 perc alatt.

Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat feligya róla, s azon frissiben tálaljuk.


1 megjegyzés:

  1. Ez aztán nagyon jól néz ki és biztosan finom! Itthon imádnák, mert nagyon szeretjük a banánt :)

    VálaszTörlés