2015. január 15., csütörtök

Mustáros csirkemáj



Minimális munka van ezzel az étellel: előkészítés után 1 perc alatt bepácoljuk, hagyjuk pihenni pár órát vagy egy éjszakát és utána csak sütőbe kell tolni .

Nagyon szaftos, puha, ízes csirkemájat kapunk, ami hagyományos körettel vagy salátával lehet komplett főétel, de kerülhet feltétként főzelék tetejére is!






Fűszeres mustárban sült csirkemáj 

Elkészítési idő: 45 perc

Hozzávalók:



  • 50 dkg csirkemáj (szív nélkül)
  • 4 ek. olaj
  • 4 ek. mustár
  • só, bors
  • 1 tk. majoranna
  • 1 tk. kakukkfű
  • 2 gerezd fokhagyma

A csirkemájat megmossuk, és minden oda nem illő dolgot eltávolítunk róla. 

Az olajat, mustárt, borsot, fűszereket összekeverjük, a májat beleforgatjuk, és ízesítjük a megtisztított, felszeletelt fokhagymával. Néhány órára vagy akár egy éjszakára lefedve hűtőbe tesszük. 

Sütés előtt megsózzuk: a kétlábú állatok mája bátran sózható sütés előtt is, nem fog megkeményedni.

180 fokosra előmelegített forró sütőbe toljuk, majd 20-30 perc alatt (míg a máj által engedett lé el nem párolog, illetve kissé meg nem pirul) készre sütjük.

Lágy krumplipürével, savanyúsággal tálaljuk.



4 megjegyzés:

  1. Tetszik a máj ezen formája, biztosan finom is. Legközelebb kipróbálom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :-) Minimál munka, és tényleg csodafinom!

      Törlés
  2. Megcsináltam, nagyon de nagyon finom és nincs vele sok munka. Én a tál alját -amiben sütöttem-egy nagy fej felszeletelt hagymával megszórtam és így tettem rá a májat és a páclevet. Ez a pác szerintem csirke combhoz is nagyon finom lehet. Megint nem csalódtam benned Viki!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gabi, de drága vagy :-) Ugye, milyen minimál meló és mennyire finom!?

      Az alján lévő hagymaszelet meg egyszerűen istenkirály ötlet!!!

      Törlés