2015. január 7., szerda

Cideres-almás káposzta krémleves



Egy bizarrnak tűnő, mégis meghökkentően finom, melengető krémleves! Tűnjön bármilyen furának, érdemes neki adni egy esélyt :-)





Cideres-almás káposzta krémleves


Elkészítési idő: 75 perc


Hozzávalók:

  • 1 ek kacsazsír
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 kicsi fej káposzta (kb. 40 dkg)
  • 2 közepes (Golden) alma
  • 1 üveg cider (3 dl)
  • 2 dl habtejszín (állati, 30%-os)
  • só és sok-sok bors



A vöröshagymát vékony karikákra vágjuk, és megfonnyasztjuk a kacsazsíron. Hozzáadjuk a lereszelt (vagy vékony csíkokra vágott) káposztát, élénk tűzön néhány percig kevergetjük, hogy kissé összeroskadjon.

Felöntjük kevés vízzel (vagy alaplével) és a ciderrel, hozzáadjuk a meghámozott, nagyobb darabokra vágott almát, és fedő alatt, takaréklángon puhára pároljuk.

Ha megpuhult, a tűzről levéve botmixerrel összezúzzuk.

Belekeverjük a tejszínt, majd visszatesszük a tűzre és egyet forralunk rajta. Sóval és borssal beállítjuk az ízeket, egyszerre édeskés az almától, savas a cidertől.

Forrón tálaljuk, jól megy hozzá a pirított kenyérkocka, de ha van otthon némi baconszalonna, nyugodtan pirítsunk belőle a tetejére!


A leves eredetije Noéminél, és egy változata Gabojszánál.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése