2015. január 9., péntek

Tepertőkrém



Hisz szezonja van :-)

Szeretitek?




Tepertőkrém

Elkészítési idő: 20 perc


Hozzávalók:


  • 10 dkg tepertő
  • 2 db tojás
  • 1 pici fej lilahagyma
  • 1 tk. kacsazsír
  • 1-2 tk. mustár
  • só (sok)
  • bors (sok-sok)



A tojásokat megmossuk, és sós-szódabikarbónás (1 tk. szódabikarbóna a főzővízbe, és szépen lehet hámozni a tojást!) vízben 10 perc alatt keményre főzzük.

A tepertő bőrét levágjuk, és ledaráljuk - darálón vagy egyszerűen késes betétű robotgéppel.

A lilahagymát lereszeljük a reszelő durva fokán, és a pici kacsazsíron üvegesre pároljuk. Az íze így benne lesz, de tepertőkrém fogyasztás után is élhetünk társadalmi életet, nem lesz átható hagymaszagunk.

A darált tepertőt összekeverjük a meghámozott főtt tojással és a megpárolt hagymával, ízlésünk szerint ízesítjük mustárral, sóval és borssal.

Azonnal fogyasztható puha kenyérrel vagy pirítóssal, sok-sok zöldséggel, s hűtőben tárolva 2-3 napig eláll.


1 megjegyzés: