2015. január 30., péntek

Fusilli fűszeres karfiollal és zöldborsóval


A fűszeres karfiol már bizonyította ennél a tojásos egytálételnél, mennyire nagyon jó, és mennyire nem hiányzik mellőle a hús.

Most mintegy raguként került a főtt tésztára némi kis borsóval - és megint roppant meggyőző volt :-)





Fusilli fűszeres karfiollal és zöldborsóval

Elkészítési idő: 50 perc


Hozzávalók:


  • 1-2 ek. olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • kb. 40 dkg-nyi karfiol (tisztítva mérve)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg száraztészta (nálam most fusilli)
  • 1 doboz hámozott paradicsom konzerv, a darabos fajta
  • 20 dkg zöldborsó (fagyasztott vagy konzerv)
  • 1 mk. őrölt koriander
  • 1 mk. őrölt római (!) kömény
  • só és bors



A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és az olajon üvegesre pároljuk.

Hozzázúzzuk a fokhagymát, pár pillanatig sütjük, majd hozzáadjuk a megmosott, apró rózsákra tördelt karfiolt - nyersen.

Felöntjük a hámozott paradicsommal, fűszerezzük sóval, borssal, a korianderrel és a római köménnyel, majd fedő alatt, takaréklángon roppanósra főzzük a karfiolt.

A főzés végén hozzáadjuk a zöldborsót is, és teljesen készre főzzük. Kóstoljuk meg, ha kell, korrigáljuk az ízeket, nagyon intenzívnek, pikánsnak, fűszeresnek kell lennie.

Míg a zöldségragu fő, a csomagoláson olvasható idő alatt kifőzzük a tésztát, majd leszűrjük.

Összeforgatjuk a frissen kifőtt tésztát a karfiolos-zöldborsós raguval - és már tálalhatjuk is!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése