2015. február 3., kedd

Csőben sült csirkepörkölt



Ha maradt volna valamennyi a hétvégi csirkepörköltből :-)

Pár marék főtt tészta, 1-2 húsdarab. Így önmagában talán kevés is, és többedik melegítés után már nem feltétlenül lelkesedik érte a család. Igaz?

Így született ez a fogás, a maradékból egy vadonatúj étel, és eszméletlen finom lett :-)






Csőben sült csirkepörkölt

Elkészítési idő: 40 perc


Hozzávalók:

  • kb. 20 dkg-nyi maradék főtt tészta
  • maradék pörkölthús, nálunk most a melle
  • kb. 1 dl pörköltszaft, ízlés szerint
  • 2 dl tejföl
  • 1-2 ek. mustár
  • 10-15 dkg sajt



A húst vágjuk fel falatnyi darabokra.

A tésztát keverjük össze a pörköltszafttal, a húsfalatokkal, a tejföllel és a mustárral.

Tovább ízesíteni nem szükséges, hisz a pörkölt eleve ízletes volt :-)

Tűzálló tálba simítjuk, tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokos sütőben a sajt pirulásáig sütjük - ez kb. 20-25 perc.

Azon frissen, forrón tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.