2015. február 27., péntek

Túróöntetes friss saláta



Önmagában is nagyon finom saláta, de kiváló körete hirtelen sült/grillezett húsoknak, sajtoknak.





Túróöntetes friss saláta


Elkészítési idő: 15 perc

ízlés szerinti friss zöldségek változó arányban, pl:
  • jégsaláta
  • paradicsom
  • uborka
  • kukorica
  • karalábé
  • retek
  • lilahagyma
  • olívaolaj


Az öntethez:
  • 25 dkg túró
  • 2 dl tejföl
  • só és bors


A friss zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, és falatnyi darabokra vágjuk, a kukoricakonzervet leszűrjük.

Egy tálban összekeverjük őket.

A túrót kikeverjük a tejföllel, sóval, borssal ízesítjük, meglocsoljuk vele a zöldségkeveréket.

Néhány csepp olívaolajjal megöntözzük, és azon frissen már tálaljuk is.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése