2015. február 21., szombat

Narancsos-rozmaringos csirke


A gyümölcs-hús páros rajongóinak :-)





Narancsos-rozmaringos csirke


Elkészítési idő: 1,5-2 óra

Hozzávalók:

  • 2 egész csirkecomb
  • 1 egész csirkemell - illetve tetszés szerinti csirkehús darabok!
  • 2 nagy narancs
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 fej (!) fokhagyma
  • 3-4 szál sárgarépa (opcionális)
  • 1 nagy szál friss rozmaring
  • só és bors
  • 1 dl fehérbor (opcionális)
  • 1 ek. kacsazsír



A csirkehúst megtisztítjuk, sózzuk-borsozzuk.

Tepsibe tesszük a kacsazsírt és a húsdarabokat, körészórjuk a tisztított fokhagyma gerezdeket, a vastagra szelt vöröshagymát, a sárgarépát és a rozmaringot.

Az egyik narancs levét kifacsarjuk, meglocsoljuk vele a húst és a zöldségeket, a másikat gerezdekre bontjuk, és a hús mellé tesszük.

Ha van fehérbor, abból is öntsünk alá nyugodtan egy decinyit :-)

Ha nincs bor, akkor csak egyszerűen vizet öntsünk alá, kb. 1-1,5 decinyit. A tepsit zárjuk le szorosan alufóliával, és pároljuk a húst vastagságától függően kb. 45-60 percig, majd a fóliát eltávolítva süssük ropogós pirosra.

Tálaljuk a húst a mellette sült répával, hagymákkal, és további egyéb körettel, nálunk most lágy krumplipüré volt hozzá.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése