2015. február 18., szerda

Svéd gombasalátás pie



Teljesen hirtelen felindulásból elkövetett fogás. Egyszer csak beúszott a fejembe a svéd gombasaláta képe, ami bourekas formájában már bizonyította, hogy nem csak salátaként érdemes rá gondolni.

Miért ne lehetne most belőle egy pie? 




Svéd gombasalátás pie


Elkészítési idő: 75 perc

Hozzávalók:

  • 1 ek. kacsazsír
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 50 dkg gomba
  • 1 kis dobozka sűrített paradicsom
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 1 babérlevél
  • só és bors
  • 1 tk. cukor
  • 1 ek. Worchester szósz (opcionális)
  • kb. 30 dkg maradék krumplipüré (avagy főtt krumpli)
  • 1 tojás



A kacsazsíron üvegesre pároljuk a finomra vágott vöröshagymát.

Rákanalazzuk a paradicsompürét, kevergetve átpirítjuk, hogy savasságát elveszítse. Hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott gombát, a vörösbort, a Worchester szószt, sót, borsot, cukrot és a babérlevelet - és az egészet összefőzzük kb. 20 perc alatt. Fedő nélkül, hogy a gomba leve elpárologhasson, és sűrű, szaftos legyen a végeredmény.

Tűzálló tálba kanalazzuk a fűszeres gombát.

A krumplipürét összekeverjük a tojással, és a gomba tetejére simítjuk, tetejét kicsit villával megkócolhatjuk.

180 fokos sütőben pirulásig, kb. 20-25 percig sütjük.





1 megjegyzés: