2015. április 22., szerda

Sajtos rakott tojás



Katucitól hoztam ezt a szuper receptet, már többször volt műsoron - most éppen spenót tetejére került feltétként!

Hangulatilag mint egy rakott krumpli, de krumpli nélkül, sőt kolbász nélkül, ellenben rengeteg sajttal, tejföllel összesütve a tojáskarikák.

Na jó, a tetejére azért végül csak szórtam pár szelet baconszalonnát :-)





Sajtos rakott tojás


Elkészítési idő: 45 perc


Hozzávalók:


  • 1 ek. kacsazsír
  • 6 tojás
  • 2-3 dl tejföl
  • 20 dkg sajt
  • só és bors
  • 2-3 hajszálvékony szelet baconszalonna (opcionális)



A tojásokat sós vízben keményre főzzük, meghámozzuk és felkarikázzuk.

Tűzálló edény alját kikenjük a kacsazsír felével, és lerétegezzük szépen a tojáskarikákat, a reszelt sajtot és a tejfölt.

A tetejére maradjon a tejfölből és a sajtból is!

Ha elfogytak a hozzávalók, vonjuk be az egészet a maradék tejföllel, szórjuk meg a felcsíkozott baconszalonnával, majd fedjük be a maradék reszelt sajttal. Rápöttyözzük a maradék kicsi kacsazsírt.

180 fokosra melegített sütőben a sajt pirulásáig sütjük.




2 megjegyzés:

  1. Jajj, a férjem nagyon oda lenne érte, tojást tojással enne, na meg a sajtot sem veti meg. :D Viszem is a receptet s meglepem egyik nap vele. :) Köszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. No, akkor ezt szeretni fogja, ahogy leírtad az ízlését :-))))

      Törlés