2015. április 11., szombat

Citromos-kókuszos báránykák


A kollégáimtól kaptam ezt a cuki kekszkiszúrót :-) 

A főpróbához a citromos-kókuszos keksz tésztáját választottam, mert prímán megtartja a sütipecsétek mintáját.

Vigyorogva szaggattam ki a táncoló, vidor báránykákat, és vidámságuk ragadott el aztán a kép utómunkájára is :-)))






Citromos-kókuszos báránykák


Elkészítési idő: 45 perc+hűtés


Hozzávalók:


  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 5 dkg cukor
  • fél biocitrom reszelt héja és a kifacsart leve
  • 1 tojás sárgája
  • csipet só



A lisztben elmorzsoljuk a hideg vajat.

Beletesszük a keksz többi hozzávalóját, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.

Azon frissiben lisztezett munkalapon 3 mm vastagságúra nyújtjuk, és lisztbe mártott formával kiszaggatjuk a kekszeket.

Óvatosan sütőpapírral borított tepsire csúsztatjuk a kekszeket, és hűtőbe tesszük tepsistől min. 30 percre.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és megsütjük a kekszeket. 

Akkor jó, ha a széle megpirul.

Hagyjuk a tepsin hűlni, mert elképesztően törékenyek melegen, de utána már bátran rakosgathatjuk.

Napok múltán is megőrzi csodálatos ropogósságát anélkül, hogy fémdobozba zárnánk.



6 megjegyzés:

  1. én is ezt a receptet szoktam használni,nagyon finom! :) cukik a báránykáid :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem is nagyon jó ez a keksz, omlós, ropogós, és remekül megtartja a mintát is :-)

      Köszi a báránykák nevében :-)))

      Törlés
  2. Ódecukik!! :) A receptet mentettem, ki fogom próbálni. Köszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :-)))))))

      Végig vigyorogtam a készítése közben :-)

      A keksztészta viszont tényleg szuperjó, próbáld ki bátran!

      Törlés
  3. Nagyon jól néz ki, biztos az íre is nagyon jó

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kis cukik :-))) A keksztésztát jó szívvel ajánlom kipróbálásra, mert csodafinom!

      Törlés