2015. április 3., péntek

Húsvétra hangolva...



... avagy mi kerüljön az ünnepi asztalra?!


Kalács persze. Igazi foszlós, fonott kalács!




De kipróbálhatunk egy illatos kenyeret is!






Ezzel a kenyérrel sincs sok munka, s ha marad belőle, páratlanul finom a belőle sült pirítós!







Aztán kínálhatjuk pogácsával is a locsolókat, például fokhagymás-rozmaringossal,







vagy a világ legegyszerűbb tejfölös pogácsájával, aminek tésztájából egy füst alatt lekváros papucs is készíthető ám!





Már most nekiláthatunk ennek a sajtos rúdnak (a legjobb sajtos rúd szerintem), csak dugjuk el, hogy maradjon a locsolóknak is :-)))




Legyen édes apróság is az asztalon, akár előre is dolgozhatunk vele!





Hókifli? Vele is előredolgozhatunk :-)




Ha húsvét, akkor nyuszi, ha nyuszi, akkor répa - mi más következhet ebből, mint a répatorta :-))





S végül se nem édesség, se nem sós sütemény, s még csak nem is kalács - de nálunk a húsvét nem múlhatott el kocsonya,






és birkapörkölt nélkül.





Az igazi házi sonkáról természetesen nem is beszélve :-)




Vidám ünnepi készülődést! :-)


2 megjegyzés:

  1. Viki, nagyon tetszik a húsvéti ajánlatod! Mikor végignéztem, jutott eszembe, hogy a kocsonyáról megfeledkeztem... De már annyi ételünk lesz, hogy most nyilván kihagyom.
    ÁŰldott, békés húsvétot kívánok nektek, sok finom étellel! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Marisz :-) Oh, én sem főzöm végig ezt a menüsort, ez pusztán kedvcsináló, hátha valaki ihletet tud belőle meríteni, mi kerüljön az asztalra :-)

      A kocsonyára majd sort kerítesz 1-2 hét múlva, akár a sonka főzőlevét is bevetve hozzá!

      Szépséges húsvétot kívánok én is Nektek!

      Törlés